• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon Sep 16, 2019 3:08 pm



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 9 ] 
 Stalker Call of Pripyat Misery mód 
Autor Správa
Zelenáč

Registrovaný: Uto Feb 12, 2013 3:31 pm
Príspevky: 4
Odpoveď s citáciou
Poslať Stalker Call of Pripyat Misery mód
Dobrý deň.Mám problém týkajúci sa tohto módu.Nedávno som si hru nainštaloval bez módu. Pri spustení mi hodilo chybu (x-ray engine 1.6 prestal pracovať bla bla bla..) našiel som na internete,že v dokumentoch ako je zložka hry,stačí vymazať zložku "logs" kde sa ukladajú info o pádoch.Vymazal som,hra frčala bez pádu. Nainštaloval som si si mód a ten mi padá stále. Predtým mi to nešlo ani spustiť. Hneď to padlo. Vymazať "logs" nepomohlo vôbec. Aktualizoval som všetky možné ovládače,nepomohlo. Napadlo ma-kedysi som mal podobný problém s inou hrou a vyriešil som to starým ovládačom na grafiku. Mám ATI Radeon HD 3600 Series. Nainštaloval som ovládač verzie 8.1 a hra mi ide,ale vždy,keď ma zabijú,dám načítať posledný save tak mi to zasa vyhodí,že engine prestal pracovať.(občas mi to vyhodí aj počas hrania).V logs píše na konci "out_of_memory_handler".Prosím pomôžte,strašne sa mi páči tento mód.
Mám Windows 8 32-bit,Intel Core 2 Duo 1,86 GHz, 3,5 GB RAM.
Patch 2 mám nainštalovaný,grafiku mám skoro na minime,mám vypnuté dynamické osvetlenie.


Uto Feb 12, 2013 7:00 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Stalker Call of Pripyat Misery mód
Těžko říct, kde jsi vyčetl, že by proti pádům mělo pomoct smazat složku logů. To je naprostá kravina leda tak od někoho, kdo neví, o čem vlastně píše a akorát tyhle bludy šíří dál mezi lidi.

No a teď k jádru otázky - 3.5 GB paměti ti systém stejně nevyužije, pokud jde o 32bitovou verzi a vzhledem k tomu, že v Misery je spousta textur povrchů, zbraní a kdovíčeho ještě, nezbyde ti zřejmě nic než buďto upgradovat sestavu a nebo promazat textury, co ten modpack nahrazoval (hlavně složky detail, grnd a podobně). Už si nevzpomínám, co všechno ve složkách bylo, ale obecně jde hlavně o povrchy. Stejně tak zkus přejmenovat levels složku v hlavním adresáři s modifikací, pokud se tam vyskytuje. To by sestavě mělo dostatečně ulevit.

_________________
Obrázok


Uto Feb 12, 2013 7:12 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Feb 12, 2013 3:31 pm
Príspevky: 4
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Stalker Call of Pripyat Misery mód
Tak zaprvé-predstav si,že to zmazanie "logs" mi pomohlo.Tiež som to bral ako to bral ako totálnu kravinu. Proste hra mi nešla. Zmazal som logs a hra mi išla. Medzitým žiaden reštart PC,žiadne preinštalovanie ovladačov proste nič,zmazal som a šlo to.
Po druhé - mám 4 GB RAM a 32-bitové systémy využívajú max 3.5 GB RAM. Čiže môj systém tých 3.5 GB určite využije.
Inak dik za radu,idem skúsiť tú zložku premenovať.


Uto Feb 12, 2013 7:19 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Stalker Call of Pripyat Misery mód
Nechci se hádat, ale vzhledem k tomu, že ve Stalkerovi se už nějakou dobu vrtám, tak jsem to nepsal jenom tak. Smazání složky nepomůže - je to jako kdybys vlezl do auta, na palubce se rozsvítila kontrolka, že nemáš benzín a ty to vyřešil tak, že bys popadl štípačky a palubku prostě odpojil.

Ale to je jedno - dej potom vědět, jak jsi pochodil.

_________________
Obrázok


Uto Feb 12, 2013 8:18 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Feb 12, 2013 3:31 pm
Príspevky: 4
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Stalker Call of Pripyat Misery mód
viem že zmazanie nepomôže,ale proste srandu si nerobím. Nie som veľký odborník,ale o počítačoch niečo viem a nejaký ten rok sa im aj venujem. Zmazanie zložky som považoval za totálnu kravinu,však som to už aj písal ale proste to pomohlo.
Raz sa mi stalo,že mi pri inštalácii jedného programu stále windows xp hádzal error. Nemohol som to žiadno vyriešiť,reštartoval som ho minimálne 5x a stále až mi kamarát poradil že ho mám vypnúť a potom hneď zapnúť a vuala - program frčal bez problémov. Tým chcem naznačiť,že počítače si niekedy robia naozaj čo chcú a niekedy si to vyžaduje naozaj nelogické riešenie.


Str Feb 13, 2013 8:24 am
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob Dec 31, 2011 10:08 am
Príspevky: 180
Bydlisko: NPP - strecha, na lehátku
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Stalker Call of Pripyat Misery mód
No hej, stalker využije len jedno jadro, a čo sa týka MISERY, MISERY by nemal fungovať pokiaľ máš menej ako 4 GB ram(3,5 used) lenže ja mám tiež ronakú RAm ako aj ty a nikdy som taký problém nemal. Skôr by som povedal že na Win8 to nepôjde vzhľadom na to, že aplikáciou modu má hra úplne iné požiadavky ako samotný CoP. Tiež skús dať nastavenia na full enhanced dynamic lightning(Dx11)- aj to je tiež nelogické ale niektoré mody proste na vypnutom dynamic lightningu nepôjdu(pôjdu ale s crashmi).
Win8 je predsa len novinka, nakoniec sa ale vždy dostanem k rade: kontaktuj výrobcov tu: http://www.moddb.com/company/true-zone" onclick="window.open(this.href);return false;
Keď tam nemáš účet tak sa ich môžem opýtať aj ja. A keď ti to už ide tak to aj tak vymaž a nainštaluj si CoP Reloaded lebo to má lepšiu hrateľnosť, MISERY je síce bomba ale prestane ťa to baviť, obzvlášť keď očakávame MISERY 2.0 najbližšie dni. Tak sa na to vykašli.

_________________
Je len jedno miesto, kde Chuck Norris nebol, v Zóne
Obrázok


Pia Feb 15, 2013 6:07 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Feb 12, 2013 3:31 pm
Príspevky: 4
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Stalker Call of Pripyat Misery mód
No MISERY 2.0 očakávam.ale z dôvodu veľkej nedočkavosti som sa snažil rozbehať tú prvú verziu.ale keďže čoskoro má výjsť dvojka,nemá význam sa s tým trápiť...


Sob Feb 16, 2013 11:59 am
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob Dec 31, 2011 10:08 am
Príspevky: 180
Bydlisko: NPP - strecha, na lehátku
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Stalker Call of Pripyat Misery mód
Tak tak, dúfajme že s novou verziou nebudeš mať problém. Btw, ani my. :D

_________________
Je len jedno miesto, kde Chuck Norris nebol, v Zóne
Obrázok


Sob Feb 16, 2013 12:17 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Štv Nov 20, 2014 6:36 am
Príspevky: 1
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Stalker Call of Pripyat Misery mód
Zkus ještě snížit přímo styl renderování hry. Pokud máš teď aktivní dynamiku, přepni na dynamiku objektů (případně na statiku). Náročnost na sestavu je bohužel velkou daní mnoha zahraničních modpacků.

_________________
riham


Štv Nov 20, 2014 6:40 am
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 9 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na: