• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon Sep 16, 2019 3:49 pm



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 13 ] 
 Několik dotazů 
Autor Správa
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 07, 2012 6:19 pm
Príspevky: 20
Odpoveď s citáciou
Poslať Několik dotazů
Ahoj, jsem tu nový a chystám se poprvé hrát CoP (předhoczí díly jsem hrál pár let zpět).
Mám ale několik dotazů:
1. Při pročítání fora o DMP jsem se dočetl, že podle toho, které frakci budu pomáhat, se budou nabízet zbraně u obchodníků (konktrétně u nějakého Havajce). Mohl by mi prosím někdo osvělit, jak to je (u které frakce budu mít které zbraně), nebo stačí odkaz na nějaký changelog apod., kde je to dobře vysvětleno. Jde mi o to, ať se nějakým způsobem nepřidám k první frakci, na kterou narazím, a potom bych zjistil, že nemůžu mít něco, co jsem chtěl :D ... Nevím jestli to je záležitost DMP nebo hry jako takové.

2. Při nahrání modifikací nemusím začínat hru od začátku, že? (Absolute Nature Texture Pack, Panoramic, Realistic - http://stalker.filefront.com/developer/staracAncient;33543). Chci je vyzkoušet postupně, jaký budou mít dopad na fps

3. S mou sestavou v podpisu asi nemá smysl uvažovat o AtmosFear, že?

4. Je lepší hrát s Fov Switcher (75) nebo bez této modifikace? Já vím, že je to hodně subjektivní, ale tak aspoň co se komu více zamlouvá.

Kdybych měl ještě další dotazy, tak je dopním :D Dík

_________________
AMD Athlon X2 5400+ 2,8 GHz; 4GB RAM; ATI Radeon 4850 512MB


Štv Aug 09, 2012 6:27 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
Přiřazování zbraně u Havajce je vesměs od počátku hry, kvůli menšímu počtu separátních obchodníků. Když se připojíš ke Svobodě, budeš mít přístup k západním zbraním a dalším mimo ruskou výrobu (ty má u sebe Povinnost a celkově se jedná o těžší zbraně - Groza, raketomet, RG-6 a podobně). DMP akorát rozdíly v arzenálu víc vyostřuje, aby se hráč vážně musel rozhodnout :).

Pokud ti jde jenom o modifikace na počasí, tak AtmosFear si novou hru vyžádá. Zbytek (asi) ne. V případě AF je ale skutečně potřeba mít výkonnější stroj.

No a k poslední otázce ohledně FOVu - osobně už bych bez něj nehrál, protože z toho přiblížení zbraní k monitoru se mi dělá akorát zle.

Tak snad alespoň nějaká odpověď pomůže v rozhodování.

_________________
Obrázok


Štv Aug 09, 2012 6:36 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 07, 2012 6:19 pm
Príspevky: 20
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
Takže třeba Vintorez získám když budu jenom u Povinnosti? Pokud si vzpomínám, tak v původní hře byly snad všechny sniperky ruské výroby.

Hru tedy začnu pouze s DMP, a jestli mi pojede v pohodě co se fps týče, tak tam zkusím až poté přidat ten realistic mod. A ten FOV si tedy přidám taky už od začátku, dík :)

_________________
AMD Athlon X2 5400+ 2,8 GHz; 4GB RAM; ATI Radeon 4850 512MB


Štv Aug 09, 2012 7:35 pm
Profil
Expert
Expert

Registrovaný: Ned Dec 14, 2008 2:02 pm
Príspevky: 770
Bydlisko: Zbrojnice, Armádní sklady.
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
VSS jsem i v DMP objednal u Šikuly a normální verze se občas objevovala u Monolitu, spolu s AS VAL ji měl určitě někdo z Armády v Pripjati a pár stalkerů, ale tam si nejsem 100% jistý(pamatuji si jen Grozu).

Já ji nepoužíval, spíše Dragunov a jednou jsem hru prošel s natuněným AS VAL, který je lepší než Vintorez, tedy podle mého názoru.


Štv Aug 09, 2012 7:45 pm
Profil
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 07, 2012 6:19 pm
Príspevky: 20
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
Tak hra s FOV a DMP jede v pohodě až na jeden menší, spíše otravný problém, a to je časté načítání. Zejména když běžím nebo když se otočím, tak se hra dost často tak na 1 sekundu sekne (někdy i párkrát za sebou), jako by načítala z disku. Nejhorší to je zrovna při boji...dělá to tak normálně?

Musím jinak přijmout tu misi od Sultana hned první den, nebo můžu počkat, až budu mít lepší výbavu? Mám na mysli, jestli v tom případě neprovedou ten nájezd beze mě a mise už nebude pro mě přístupná.
Hra je zatím dost těžká, ten echo detektor se mi zdá do na nic, vždycky zemřu dřív, než něco najdu. Doufám, že se dá už v zatonu získat nějaký lepší. A blowouty se dají díky DMP rozpoznat jenom podle změny počasí? Tak to s sebou je asi nejlepší nosit ty tabletky, hned ten první mě totiž málem zabil... :)

_________________
AMD Athlon X2 5400+ 2,8 GHz; 4GB RAM; ATI Radeon 4850 512MB


Ned Aug 12, 2012 9:53 am
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
Zkus si trochu pohrát s nastavením a nebo zkusit následující doplněk. Ta by mohla těm zásekům zabránit (podobně tomu bylo i ve Stínu, ale postupy z prvního dílu už v CoP nejde použít). V archivu jsou dvě složky - základní a kompletní zákaz prefetchingu. V ní pak najdeš gamedata složku, kterou nakopíruj do složky s modpackem. Sám DMP ale na tohle vliv nemá.

Misi od Sultána můžeš přijmout kdykoliv, nic tě nenutí jít tam hned první den. Detektor si budeš muset zasloužit (resp. koupit, jak jinak :)). Na ohlašování blowoutů dodělám s příchodem další verze přímo doplněk na blog, kde si půjde vybrat mezi tou mojí těžší a nebo originální verzí.

_________________
Obrázok


Ned Aug 12, 2012 12:54 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 07, 2012 6:19 pm
Príspevky: 20
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
No jo, jenže ani Sova ani ten Vousáč ho zatím nenabízí, tak proto mě to zajímalo...snad ho budou mít v invetáři později :)

_________________
AMD Athlon X2 5400+ 2,8 GHz; 4GB RAM; ATI Radeon 4850 512MB


Ned Aug 12, 2012 5:30 pm
Profil
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 07, 2012 6:19 pm
Príspevky: 20
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
Je možné, že ten FOV switcher pracuje jenom pro některé zbraně? Třeba klasická SPAS12 je skoro uprostřed obrazovky, ale Predator (ta brokovnice od toho lovce) je napravo částečně za HUD.

Mám FOV zkusit přeinstalovat? Může to být způsobeno tím, že jsem potom instaloval ještě realistic mod?

A ještě se chci zeptat, jestli se dá nastavit, v kolik svítá a zapadá slunce. Zdá se mi, že od toho, co jsem nainstaloval ten realistic mod (možná to s tím ale nesouvisí), to nesedí s časem (je dlouho světlo a ráno dlouho tma).
EDIT: ještě chci podoknout, že zvuk jde normálně, tj. jdou slyšet ti noční cvrčci, když je ještě světlo

_________________
AMD Athlon X2 5400+ 2,8 GHz; 4GB RAM; ATI Radeon 4850 512MB


Pon Aug 20, 2012 4:34 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
FOV Switcher pracuje pro všechny zbraně stejně, akorát se u několika měnily pozice. Psal jsem o tom kupříkladu u sebe na blogu a aby ses toho zbavil, musel by sis zbraň celkově přepozicovat. A to je samozřejmě práce na dlouho, i když ne nereálná. Každopádně pokud bys chtěl, mohl bych ti ty pozice poslat.

_________________
Obrázok


Pon Aug 20, 2012 5:20 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 07, 2012 6:19 pm
Príspevky: 20
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
Aha, tak to je v pohodě, když to tak má být, nic posílat nemusíš :). Jak říkám, já se jen bál, že to nefunguje dobře.

_________________
AMD Athlon X2 5400+ 2,8 GHz; 4GB RAM; ATI Radeon 4850 512MB


Pon Aug 20, 2012 7:18 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
Teoreticky nemá, akorát se to v GSC zrovna tak nějak prostě vyvrbilo... proto se nevyplácí při programování pochlastávat vodku :). Stejně tak je na SPASce špatně umístěná muška (moc nahoru), což třeba ve Stínu vůbec nebylo.

_________________
Obrázok


Pon Aug 20, 2012 8:23 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 07, 2012 6:19 pm
Príspevky: 20
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
Když si vylepším sniperskou pušku nočním viděním, tak dá se potom nějak vypínat a zapínat, abych ji mohl používat i ve dne? ... Jinak na to, že je Maxův SVU na objednávku, tak má dost hroznou přesnost (ani po vylepšení není zdaleka maximální). V DMP by se to mohlo trochu vylepšit :)

_________________
AMD Athlon X2 5400+ 2,8 GHz; 4GB RAM; ATI Radeon 4850 512MB


Uto Aug 28, 2012 6:41 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Několik dotazů
Co si pamatuju, tak noktovizor na optice zůstává fixní a vypínat ho nijak nejde.

_________________
Obrázok


Uto Aug 28, 2012 7:33 pm
Profil WWW
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 13 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron