• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon Máj 25, 2020 12:07 am



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 9 ] 
 Přechod bažiny - Kondor 
Autor Správa
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 13, 2013 10:52 am
Príspevky: 5
Odpoveď s citáciou
Poslať Přechod bažiny - Kondor
Zdravim,
pred cca pul rokem jsem si dohral hru Call of Pripyat. Byl jsem z tohoto stalkeru opravdu nedseny, perfektni hra... Rozhodl jsem se teda, ze si zahraju i predesle verze. Bohuzel po nejakem mensim hrani jsem uvizl v prvni lokaci - Baziny. Splnil jsem tam snad vse, co se dalo, presto me pruvodce neveme do Kondoru. Procital jsem tady ty prispevky a nenasel jsem ani jednu dobrou odpoved na muj problem. Vetsinou nikdo uzivateli neodpovedel a maximalne jsem zjistil to, ze se nespusti script. Velice me to stve, protoze i tento starsi dil me bavi, protoze to je delane na stejne "brdo".

Proto zakladam tento prispevek a doufam, ze se tu jeste najde admin, nebo nekdo zkuseny, ktery mi s timto pomuze. Bohuzel jestli se problem nevyresi, pujdu na dalsi dil a tento uz hrat nebudu.

Dekuji za odpoved, jestli nejaka bude :(.


Uto Aug 13, 2013 11:04 am
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Přechod bažiny - Kondor
Jde hlavně o to, jestli tu hru máš patchnutou - ve starších vydáních to přecházení z lokace do lokace dost blbnulo (a nejenom to), takže bych se vůbec nedivil. Taky se ujisti, že Jasná obloha zabrala všechny hlavní lokace, zvlášť jižní statek. Bez toho tě hra dál nepustí.

_________________
Obrázok


Uto Aug 13, 2013 11:08 am
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 13, 2013 10:52 am
Príspevky: 5
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Přechod bažiny - Kondor
Ano, je to starsi verze a mam vsechny lokace zabrane. V bazinach se nepohybuje ani jeden nepritel, vse jsem vymetl. Na techto hrach me bavi, ze to ma volny prubeh a ja se snazim tim padem splnit skoro vsechny ukoly, ktere jdou.

Jeste jedna moznost, ktera me napada, proc to nemusi byt je ta, ze ho mam jako zluteho. Pri dobyvani jsem omylem jednoho vojaka trefil a 2 (z toho ten, co me ma odvest) zezloutli (asi jako neutralni postaveni). Myslel jsem si, ze to je kvuly tomu, ze me tam nechce vzit, ale docetl jsem se, ze to blblo vice lidem.

Proto to resim, jak to opravit, protoze to hrat odznova nebudu. Nebavi me prochazet hra odzacatku, kdyz ji znam.

Kdyz to patchnu na dal bych si tam svoje savy, tak to asi nepujde co?


Str Aug 14, 2013 8:14 am
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Přechod bažiny - Kondor
No, zkusit to můžeš, ale zaručit ti to samozřejmě nemůžu. Postřelení vojáka by nemělo na přechod hry vadit, pokud to nebyl přímo průvodce (což údajně řešil až patch 1.5.07), jinak samotnou chybu s nemožností přejít dál řešil ještě patch předchozí. Měla to zaviňovat chyba v autoukládání, na což trpí bohužel všechny díly hry a proto se obecně doporučuje autosave nepoužívat.

Vyzkoušej patch 1.5.10 a pokud by ani tak nešlo přejít, zkus nahrát trochu starší save pozici. A rada do budoucna - ukládej jenom přes hlavní nabídku.

_________________
Obrázok


Str Aug 14, 2013 11:45 am
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 13, 2013 10:52 am
Príspevky: 5
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Přechod bažiny - Kondor
Dekuji za rady, ja to ukladam jak pres nabidku, tak pres autosave. Bohuzel ani pres nabidku to nebere, je to proste bug hry. Zkusim opatchovat, ale nekdo tu uz mel v prispevku, ze to neni kompatibilni, no uvidime. Bude to jen skoda, protoze jsem se na to tesil :).


Str Aug 14, 2013 10:30 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Přechod bažiny - Kondor
Nebere, protože už ta pozice jednou byla autosavnutá - to je ten problém. Zas taková obtíž ve zopakování bažin by nebyla, nejde o nijak rozlehlou lokaci a díky silnějšímu skriptování se k cíli mise můžeš dostat relativně rychle (klidně i do třiceti minut). To ale samozřejmě nechám na tobě, stejnak byl Clear Sky nejslabší díl z trilogie (a taky nejnestabilnější).

_________________
Obrázok


Str Aug 14, 2013 11:14 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 13, 2013 10:52 am
Príspevky: 5
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Přechod bažiny - Kondor
Je pravda, ze bych to mel rychle zvladnute, ale jak jsem psal, jsem takovej hrac, ktery si hru uziva co nejvic. Snazi se plnit vse, co jde a snazi se vse prozkoumat. Proto me i tato hra velmi zaujala, protoze to siroke pasmo vylepseni, zbrani,volneho prostoru (ten mam nejradsi v jakekoliv hre), frakci, artefaktu a ja nevim co vse... Vzdy se snazim mit ty nejlepsi veci a proto, kdyz bych to zase hral od znova, tak by me to nebavilo, protoze bych prochazel mista, kde jsem byl a kde vim, co je. Jeste uvidim, jak se rozhodnu, preci jen uz pracuju, takze casu je mene a Cernobyl mam stahlej tez, tak bych mohl hned na nej prejit :).


Štv Aug 15, 2013 12:49 am
Profil
Zelenáč

Registrovaný: Uto Dec 04, 2012 2:33 pm
Príspevky: 18
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Přechod bažiny - Kondor
Laban píše:
kdyz bych to zase hral od znova, tak by me to nebavilo, protoze bych prochazel mista, kde jsem byl a kde vim, co je.


Tak si stiahni datastorov modpack "Renova" a hranie tej istej lokácie bude mať hneď iný šmrnc.
Každopádneprestať hrať Clear Sky kvôli problému hneď v Bažinách nie je dobré rozhodnutie aj keď si myslím, že by bolo lepšie najskôr odohrať SOC. COP a CS majú vylepšenú grafiku a pridané niektoré zaujímavé prvky, ktoré v SOC nie sú a adaptovať sa následne na SOC môže zpočiatku kaziť zážitok z hrania. Aspoň u mňa to tak bolo - najprv som hral COP a keď som spustil SOC, tak mi dlho trvalo kým som si naň zvykol, najmä na "húpanie pohľadu" pri chôdzi.


Štv Aug 15, 2013 9:21 pm
Profil
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 13, 2013 10:52 am
Príspevky: 5
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Přechod bažiny - Kondor
Tak dekuji za nejake rady, asi zkusim ten bonus pack a zahraju to od znova. Nemam kam pospichat... Zjisteni teda je to, ze se to opravit neda.

Hraju to tedy od znova s patchem 1.5.10 a vse zatim v poradku. Dal jsem si tam i ten pack a parada. V Kondoru uz jsem, opravdu to trvalo chvilku, cca 1h. Jeste velke + je automaticke chozeni skupin, ktere blblo ve starym patchy a chodili si jak chteli. Celkove jsem tedy spokojen a je vyreseny problem.


Sob Aug 17, 2013 11:09 am
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 9 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron