• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned Máj 24, 2020 10:21 pm



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 32 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 pady hry 
Autor Správa
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
Podle toho, jakou máš základní hru - pokud koupenou tady v Čechách nebo na Slovensku, tak českou verzi, pokud máš anglickou, tak patch v angličtině. To už ale musíš vědět ty sám.

_________________
Obrázok


Pon Máj 02, 2011 6:26 pm
Profil WWW
Veterán
Veterán
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Apr 09, 2007 1:42 am
Príspevky: 1105
Bydlisko: Pripjat'
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
zdravim

zacal jsem hrat novou hru na 1.O4 bez modu, (po problemech s instalaci) po cca 4 hodinach hrani mi hra znicehonic spadla. s xray bugem. ma cenu vubec pokracovat nebo je to nejaky mensi bug? sam se v techto hlasenich nevyznam.

dik

http://www.ulozto.cz/10388639/xrayengin ... 093432-zip

_________________
Obrázok
Zemřel novinář pan Robiněnko. Čest jeho památce.
A o mrtvých jen v dobrém. - Stalker Larp Zřídla 2012


Pon Sep 26, 2011 8:37 am
Profil ICQ
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
Citácia:
gamedata\scripts\bind_monster.script:72: attempt to index field '?' (a nil value)


A zase skripty, nečekaně. Takže buďto načíst starší save a nebo zkusit pokračovat ve stávajícím. Pokud by nic z toho nezabralo, tak další pokračování moc smyslu nemá.

_________________
Obrázok


Pon Sep 26, 2011 12:14 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Sep 14, 2009 6:17 pm
Príspevky: 19
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
Zdarec,
po delší době sem si nainstaloval Clear Sky s DMP a hned dělá bordel... Po víc než 2 hodinách strávených v gamedata mě napadlo zeptat se vás ;)

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ....e.r. - clear sky\gamedata\scripts\xr_effects.script:51: attempt to call field 'show_weapon' (a nil value)

Kde je problém?


Ned Feb 05, 2012 3:02 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
To ti bohužel neřeknu, u Clear Sky jsou problémy normální. Děje se to jenom někde a nebo hra spadne náhodně bez ohledu na to, kde jsi a co zrovna děláš? Doporučil bych ještě zkontrolovat si archiv podle MD5 algoritmu (bod 4), jestli se třeba špatně nestáhnul. Já tyhle problémy neměl, takže těžko říct.

_________________
Obrázok


Uto Feb 07, 2012 3:25 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 07, 2012 11:51 am
Príspevky: 2
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
Zdravím, jsem zde na fóru nový. Mám problém při hraní Clear Sky. Při přechodu z Rudého lesa do Armádních skladišt na mě na začátku skladišť začnout útočit myslím žoldáci a hra v tu chvíli spadne do windosů bez hlášky. Nepomůže načtení staršího savu z Rudého lesa, pokaždé hra na začátku skladišť spadne, Mám originál hru, verzi 1.5.03. Dal bych sem výpis z logu, ale s ním mám problém taky. Po otevření v poznámkovém bloku, je v něm ale spousta vesměs zmatených znaků a nemám tu nikde na konci řádky s hlášením chyby, tak jak jiní vypisují. Nevíte někdo co s tím?


Uto Aug 07, 2012 8:10 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
U Clear Sky jako nikde jinde platí, že hrát na starších verzích je sebevražda. Nejdřív vyzkoušej patchnout na 1.5.07 nebo na 1.5.10 a potom hru spustit od posledního autosavu (ale spíš bych doporučil ještě o něco starší save pozici, třeba z poloviny předchozí lokace). Teda pokud půjde načíst.

Mohl bys mi ten log přece jenom někam uploadnout? Chtěl bych se podívat, jak přesně ten jeho obsah vypadá.

_________________
Obrázok


Str Aug 08, 2012 12:41 am
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Uto Aug 07, 2012 11:51 am
Príspevky: 2
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
datastor: Díky za pomoc, zkusím ten patch 1.5.10.
Zde je jeden z mých výpisů z logu:
http://leteckaposta.cz/422939583


Str Aug 08, 2012 7:36 pm
Profil
Součást Zóny
Součást Zóny
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Dec 17, 2007 8:36 pm
Príspevky: 2151
Bydlisko: Po dlouhých pěti letech konečně opět uklizený pokojík
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
Hodil by se ten s příponou Log.
Minidump je k ničemu a navíc se dost špatně luští.

_________________
Balada pro hospodského rváče:
Všichni chlapi v hospodě měli krví potřísněné ruce.
Jenom já hubu ...

Sergeant Of The Master Sergeants Most Important Person Of Extreme Sergeants TO THE MAX!


Str Aug 08, 2012 9:27 pm
Profil
Zelenáč

Registrovaný: Pon Nov 04, 2013 10:11 pm
Príspevky: 4
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
Zdravím, nejde mi spustit nová hra, nastavení nic. Vždy, když se pokusim hru spustit, zamrzne to a musím to zavřít přes správce úloh.

log:* Detected CPU: GenuineIntel P3 family, F6/M10/S9, 2493.00 mhz, 27-clk 'rdtsc'
* CPU Features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2

Initializing File System...
using fs-ltx fsgame.ltx
FS: 39982 files cached 29 archives, 6877Kb memory used.
Init FileSystem 2.283293 sec
'xrCore' build 3795, Jun 25 2009

Initializing Engine...
Starting INPUT device...
Loading DLL: xrRender_R2.dll
Loading DLL: xrRender_R3.dll
refCount:m_pAdapter 1
command line
Executing config-script "user.ltx"...
[c:\users\public\documents\stalker-stcs\user.ltx] successfully loaded.
Loading DLL: xrRender_R1.dll
Loading DLL: xrGame.dll
! Unable to find Software\GSC Game World\STALKER-STCS\ in registry
! Player name registry key (InstallUserName) not found !
* [win32]: free[4008400 K], reserved[45276 K], committed[140564 K]
* [ D3D ]: textures[0 K]
* [x-ray]: crt heap[11253 K], process heap[1593 K], game lua[0 K], render[0 K]
* [x-ray]: economy: strings[4439 K], smem[0 K]
SOUND: OpenAL: enumerate devices...
SOUND: OpenAL: EnumerationExtension Present
devices Generic Hardware
SOUND: OpenAL: system default SndDevice name is Generic Hardware
SOUND: OpenAL: default SndDevice name set to Generic Software
SOUND: OpenAL: All available devices:
1. Generic Software, Spec Version 1.1 (default) eax[0] efx[no] xram[no]
2. Generic Software, Spec Version 1.1 (default) eax[0] efx[no] xram[no]
Executing config-script "user.ltx"...
Executing config-script "c:\program files (x86)\s.t.a.l.k.e.r. - clear sky\gamedata\configs\rspec_default.ltx"...
[c:\program files (x86)\s.t.a.l.k.e.r. - clear sky\gamedata\configs\rspec_default.ltx] successfully loaded.
[c:\users\public\documents\stalker-stcs\user.ltx] successfully loaded.
SOUND: Selected device is Generic Software
* sound: EAX 2.0 extension: absent
* sound: EAX 2.0 deferred: absent
* sound : cache: 32768 kb, 2428 lines, 13820 bpl
Starting RENDER device...
* GPU [vendor:10DE]-[device:1140]: NVIDIA GeForce GT 720M
* GPU driver: 9.18.13.3158
* CREATE: DeviceREF: 1
* Vertex Processor: PURE HARDWARE
* Texture memory: 4032 M
* DDI-level: 9.0
* GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)
* GPU vertex cache: recognized, 24
* NVidia MGPU: Logical(1), Physical(1)
* Starting rendering as 2-GPU.
* DVB created: 1536K
* DIB created: 512K
* distortion: used, dev(30),need(14)
* SSample: 1024x768
* SSample: enabled
- r__tf_aniso 4
- r1_tf_mipbias 0.
Starting engine...
! Unable to find Software\GSC Game World\STALKER-STCS\ in registry
! Player name registry key (InstallUserName) not found !
! Unable to find Software\GSC Game World\STALKER-STCS\ in registry
Loading DLL: xrGameSpy.dll
* DVB created: 1536K
* DIB created: 512K
- r__tf_aniso 4
- r1_tf_mipbias 0.
* SSample: 1024x768
* SSample: enabled
* GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)
* GPU vertex cache: recognized, 24
* NVidia MGPU: Logical(1), Physical(1)
* Starting rendering as 2-GPU.
*** RESET [73 ms]
! VS: model_def_hq
! error: error X3501: 'main': entrypoint not found


FATAL ERROR

[error]Expression : An undetermined error occurred
[error]Function : CResourceManager::_CreateVS
[error]File : E:\priquel\sources\engine\Layers\xrRender\ResourceManager_Resources.cpp
[error]Line : 268
[error]Description : _hr

stack trace:

Spec:
Win 8,
Intel Core i3 3120M Ivy Bridge
RAM 8GB
NVIDIA GeForce GT 710M
hru mam na patchi 1.5.10 a mám modifikaci DMP 3.11
Díky za odpověď a pomoc


Pon Nov 04, 2013 10:27 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
Chyby s DMP příště směřuj radši přímo do DMP témat, snáz se mi to tam pak najde. No a k tomu problému - těžko říct. Základní hra bez modifikací funguje nebo sletí taky?

Tak jako tak vyzkoušej přejmenovat shaders.xr v hlavní gamedata složce, stejně jako shaders složku samotnou (má to spojitost s hardwarem, ne přímo s modifikací jako takovou). A pak se ještě podívej do textures složky a jejích podsložek, jestli v nich náhodou nejsou soubory thumbs.db. Vzpomínám si, že v minulosti taky pár problémů dělaly (i když ne přímo tyhle).

_________________
Obrázok


Pon Nov 04, 2013 11:17 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Pon Nov 04, 2013 10:11 pm
Príspevky: 4
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
Bohužel, pokud mám samotnou hru, tak to jde, s dmp to padá. Jinak, jak mám, resp nac mám přejmenovat ty shaders soubory? Jinak thumb.db jsem nenašel.


Uto Nov 05, 2013 4:55 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
Na názvu nezáleží, klidně za hlavní název připiš třeba podtržítko. Jde o to, aby ty soubory modpack nenačítal.

_________________
Obrázok


Uto Nov 05, 2013 5:07 pm
Profil WWW
Zelenáč

Registrovaný: Pon Nov 04, 2013 10:11 pm
Príspevky: 4
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
Přejmenování pomohlo, ale nenačetla se mi hra, protože se to nevím, jestli seklo nebo zamrzlo, nebo to jenom prostě dlouho načítalo. Ale při pokusu zahájit novou hru se objevila načítací obrazovka a nic se nedělo...


Uto Nov 05, 2013 10:57 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: pady hry
V tom případě ještě vyzkoušej hru spouštět s parametrem -noprefetch a trochu snížit nastavení grafiky (jenom na zkoušku, jestli nahrávání bude pokračovat). Tady to ale vypadá spíš na nějakou hardwarovou nekompatibilitu, protože podobnou chybu jsem doteď hlášenou neměl (a že už těch stažení bylo dost). Možná tomu taky moc nesvědčí osmičky, těžko říct.

_________________
Obrázok


Uto Nov 05, 2013 11:52 pm
Profil WWW
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 32 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na: