• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv Máj 28, 2020 3:22 pm



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 12 ] 
 HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS? 
Autor Správa
Zelenáč

Registrovaný: Pon Feb 01, 2010 9:28 pm
Príspevky: 2
Odpoveď s citáciou
Poslať HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
Nazdar všem,
předem se omlouvám, pokud jsem svůj dotaz napsal do špatné sekce. Nicméně, nějak jsem si nedokázal vybrat, kam bych ten svůj dotaz měl napsat. Tak tedy sem.

Trochu jsem hledal na foru, ale jsem asi slepý či co, ale odpověď na můj problém jsem nenašel. Takže:
Uvažuji o pořízení si hry, ale nejsem si vůbec jistý, zda-li mi nějak rozumně pojede.
Má sestava (nesmějte se, bohužel je to tak):
P4 3 GHz
GF 8600gt s 512 MB
2 GB Ram
OS Win XP

Vím, existují doporučené požadavky bla bla, ale chtěl jsem znát názor zkušených hráčů, lidí, co tuto hru opravdu znají a ne názor krabice v obchodě.

Rozjedu naprosto v pohodě např. tyto hry (jen pro představu):
Oblivion, Risen, Gothic 3, Half Life 2, CoD 4

Tak co myslíte?

A když už jsme u toho. Kdybych nerozjel Stalker CS, mohli byste mi doporučit aspoň Stalker Shadow of Chernobyl? Jistý známý tu hru dosti zkritizoval a mě znejistil.

Díky všem za případné reakce a omlouvám se, pokud tu na foru už existuje odpověď na obdobný dotaz. V tom případě stačí jen link na onu odpověď.


Pon Feb 01, 2010 9:38 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Sep 15, 2009 3:38 pm
Príspevky: 418
Bydlisko: pod stromom(ihličnatým)
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
1. ten čo kritizoval Tieň Černobyľu, tak sa problematike nerozumie.....Tieň je podľa väčšiny o dosť lepšia hra ako Jasná obloha, ale to, čo si chceš kúpiť je len ta Tebe (v Tieni je lepšia atmosféra, hororové podzemné časti, dosti zamotaný príbeh, a je k nemu oveľa viac modifikácií ako k Jasnej oblohe) P.S. doporučujem kúpiť obe hry
2. k hardwéru, podľa mňa je dostačujúci. ja Jasnú obluhu hrám na procesore 3,1 , Ram 1,25 GB, grafická 128 MB, a zvládam to na najnižších detailoch plynule, ale vypol som skoro všetko, čo bolo v pokročilých nastaveniach, čiže Tebe by to išlo dosť dobre

_________________
Ehm, nechcem byť sprostý ale...


Uto Feb 02, 2010 5:49 am
Profil
Zkušený
Zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Sep 30, 2008 6:53 am
Príspevky: 633
Bydlisko: Banská Bystrica
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
Na identickom HW som to hral aj ja a vyšlo to niekde okolo nižšieho stredu.

_________________
Obrázok


Uto Feb 02, 2010 9:05 am
Profil ICQ
Zelenáč

Registrovaný: Pon Feb 01, 2010 9:28 pm
Príspevky: 2
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
Děkuji za odpověď a dám na doporučení a nejprve vyzkouším STALKER Shadow Of Chernobyl. Ten mi pojede určitě trochu rozumně. :)

Takže díky ještě jednou.


Str Feb 03, 2010 12:52 am
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Nov 29, 2010 1:41 pm
Príspevky: 34
Bydlisko: Posrane Bažini kde sa každy dokaže posrať
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
Ja mam 2.5 ghz 1.5 gb ram ati radeon x1650 pro OS Xp.a mam to na najmensich detailoch a seka to jak ***. vsetko mam vypnute v pokr. nastaveniach seka strasne.
Kupil som si shadow of charnobil na vanoce ho dostanem a dufam ze mi to bude slapat lebo ked ne rozkopem sprosty pc.
Ale zas vobec nechapem preco mi ide CoD4 na najvyssich nastaveniach co sa daju dat .plinule to ide normalne aj MP.
A vas nazor potrebujem Pojde mi shadow of chernobil?

_________________
http://cdn.rap-up.com/blog/wp-content/uploads/2009/11/snoop-dre-game.jpg
West Coast Forever


Štv Dec 16, 2010 5:33 pm
Profil WWW
Veterán
Veterán
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Sep 20, 2010 7:33 pm
Príspevky: 1040
Bydlisko: Rudý les, před tunelem doprava, potom podle krvavých stop
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
jestli ti jeden (alespon trochu) CS tak ti pojede i Stin...a jsi uz nekolikaty clovek co pise jak mu jelo CoD na nejvyssi detaili atd....nevim jiste,ale podle me jsi s takovouhle sestavou nemohl mit nejvyssi detaily,mozna tak na nejnizsi rozliseni.....ale CoD4 neni ukazatel vykonu PC,kdyz uz tak si naistaluj treba Far Cry a pak to porovnavej,takova hra teprve proveri vykon....

_________________
Obrázok


Štv Dec 16, 2010 5:49 pm
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Nov 29, 2010 1:41 pm
Príspevky: 34
Bydlisko: Posrane Bažini kde sa každy dokaže posrať
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
ok. ale never ked nechces verit. cod4 som dal na plno a nic pohoda. ale nic jebme na to

_________________
http://cdn.rap-up.com/blog/wp-content/uploads/2009/11/snoop-dre-game.jpg
West Coast Forever


Pia Dec 17, 2010 3:23 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Sep 04, 2012 7:38 pm
Príspevky: 34
Bydlisko: Špičkově Vybavená Dílna Strejdy Jara
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
Hmm já mám AMD Athlon 64 X2 Dual core 5600+
2GB ram
Ge Force 9400 GT (1Gb = alespoň takhle to ukazuje Everest)
A Shadow of chernobyl jsem rozjel na vyžších detailech s tesilací, menší hustotou trávy a bez anti-aliasingu.
Clear Sky sem rozjel tesně pod střední detaily kvuli blbý optimalizaci
a Call Of pripyat sem rozjel na vysoký detaily s tesilací, menší hustotou trávy a 4x anti-alliasing + hra mi jede na direct x9

_________________
Obrázok
Přišel, viděl a dostal po držce. Muhahahaha


Ned Dec 22, 2013 9:34 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
Jenom dodám, že teselace ve Stínu Černobylu vůbec nebyla a v Call of Pripyat se projevovala pouze pod DX11. Pokud jsi měl nastavení na DX9, tak se teselace beztak neprojevila.

Clear Sky trpí hlavně v místech s vyšším počtem postav na menší rozloze, což je třeba případ hlavního tábora Oblohy.

_________________
Obrázok


Ned Dec 22, 2013 10:01 pm
Profil WWW
Součást Zóny
Součást Zóny
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Dec 17, 2007 8:36 pm
Príspevky: 2151
Bydlisko: Po dlouhých pěti letech konečně opět uklizený pokojík
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
TheFartedOne píše:
Hmm já mám AMD Athlon 64 X2 Dual core 5600+
2GB ram
Ge Force 9400 GT (1Gb = alespoň takhle to ukazuje Everest)
A Shadow of chernobyl jsem rozjel na vyžších detailech s tesilací, menší hustotou trávy a bez anti-aliasingu.
Clear Sky sem rozjel tesně pod střední detaily kvuli blbý optimalizaci
a Call Of pripyat sem rozjel na vysoký detaily s tesilací, menší hustotou trávy a 4x anti-alliasing + hra mi jede na direct x9


teď ještě tu o červené karkulce.
http://extrahardware.cnews.cz/geforce-9 ... trana/0/23
Toliko k tvému kecu o 4x AA vpřípadě COP.
To si nedovolím ani já s HD 7970 OC.
Tesselace (netuším co je tesilace - to má něco společného s tesilkama?) ti jít pod DX9 nemůže, protože tento algoritmus vyžaduje ke svému běhu rozhraní DX 11.
I když je pravda že tesselace není žádnou novinkou a její předchůdce se objevil už u DX8 (HOS - High Order Surfaces, poté Trueform od ATI), předpokládám, že tohle jsi na mysli neměl.

_________________
Balada pro hospodského rváče:
Všichni chlapi v hospodě měli krví potřísněné ruce.
Jenom já hubu ...

Sergeant Of The Master Sergeants Most Important Person Of Extreme Sergeants TO THE MAX!


Pon Dec 23, 2013 12:31 am
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Sep 04, 2012 7:38 pm
Príspevky: 34
Bydlisko: Špičkově Vybavená Dílna Strejdy Jara
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
Můj pardon stalkeři... Nepsal jsem to já. Nýbrž bratránek. + Dalši úpravy... Stalker Soch jsem vůbec nehrál protože mi nešel a stále nejde. Clear Sky sem v tu dobu tam taky neměl a jediný CoP jsem tam měl ale Vanilku. Velice se omlouvám. :?

Ps. Příště se radši odhlásim i z FB. To co tam z legrace napsal snad není ani možný :shock: :x

_________________
Obrázok
Přišel, viděl a dostal po držce. Muhahahaha


Uto Jan 07, 2014 4:08 pm
Profil
Součást Zóny
Součást Zóny
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Dec 17, 2007 8:36 pm
Príspevky: 2151
Bydlisko: Po dlouhých pěti letech konečně opět uklizený pokojík
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: HW nároky aneb Pojede mi STALKER CS?
To se neomlouvej.
To se stává. Prostě se to vysvětlilo a příště pozor na to, komu svěřuješ své přihlašovací údaje, či koho si pouštíš na PC.

_________________
Balada pro hospodského rváče:
Všichni chlapi v hospodě měli krví potřísněné ruce.
Jenom já hubu ...

Sergeant Of The Master Sergeants Most Important Person Of Extreme Sergeants TO THE MAX!


Uto Jan 07, 2014 11:32 pm
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 12 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na: