• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob Nov 28, 2020 2:55 am



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 24 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 Pack problému v CS :) 
Autor Správa
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob Jan 31, 2009 3:28 am
Príspevky: 35
Bydlisko: Ve Šmoulí vesničce v domečku z houby.
Odpoveď s citáciou
Poslať Pack problému v CS :)
Zdravím všechny,
než Vám sdělím důvod, proč zakládám toto téma, tak bych Vám chtěl velmi poděkovat za spoustu věcí, které jsem na tomto fóru našel (například problém při procházení lokacemi, úkolový artefakt aj). Dále bych se chtěl omluvit, nevím kam bych měl téma hodit (je tu od všeho trochu), tak se případně omlouvám :)
Tak, formálnosti máme za sebou a teď k věci :) Právě sem dohrál S.T.A.L.K.E.R.a CS a hodlám ho projít ještě jednou. Akorát bych potřeboval nějaké vylepšení hry a mám následující problémy:

1.) Nemůžu aplikovat patch 1.5.05, jelikož mi to při přechodu do jiné lokace spadne a při nainstalování patche 1.5.07 se mi hra ani nespustí.
2.) Když se přidám k frakci a splňím "hlavní" úkol, nedostávám prakticky žádnou odměnu. Na této [spoiler]mapce[/spoiler] máte lokace všech věcí a způsob jak je získat.
Například u frakce Clear Sky můžete vidět, že za dobytí mostu získáte FT 200M ale já za to získal pouze vylepšenou zbroj CS. U Freedom bych měl za dobytí základny Duty získat žlutý Exoskeleton ale u barmana jsem dostal pouhých 500RU a nikdo jiný mi nic dalšího nedal.
3.) Mám problémy s artefakty, které mi snižují náklad/zvyšují nosnost. Jediné co mi přidávají je radiace a to není zrovna nejvýhodnější :)
4.) Obdobný problém mám i po vylepšení obleku, když zvolím upgrade nosnosti.
5.) Opravdu mě štvou nesmrtelný Bloodsuckeři ! (Dokud jsou neviditelní, tak je ani Chuck Norris neskolí)
6.) Nějak nemohu najít všechny flashdisky.
7.) SEVA Suit nemohu vylepšit na maximum - vím, že je to možné učinit u banditů ale bohužel jsou nepřátelští a protivní...Existuje i nějaká alternativní cesta k vylepšení tohoto skvostu ?

Toto budou asi všechny problémy, které mám a teď ještě prosím o zodpovězení všeobecných dotazů :)

1.) Nachází se ve hře GP 37 nebo FT 200M ? Na té mapce (viz. víše :D) jsou sice zobrazeny ale pochybuji, že je vůbec možné je získat touto cestou. Nějaké alternativy ?
2.) Kde mohu vylepšit Vintar ?
3.) Je možné vylepšit Bulldog ? Kde ?
4.) Neexistuje nějaký mód co dělá Zónu ještě více smrtící ? Víte,... četl jsem knížku Piknik u Cesty (zde se poprvé použil výraz Stalker jako někdo, kdo vstupuje do Zóny pro artefakty), a líbilo by se mi, kdyby bylo možné přidat MNOHEM více anomálií - nejlépe tak, abych šrouby házel na každém kroku.
Když normálně hraji, je velice jednoduché anomálie spatřit a ještě jednodušší se jim vyhnout. Chtěl bych aby se objevovali ve větším množství a třeba i náhodně...tedy...mimo místa, kde jsou postavy, které vám dávají úkoly a tak podobně...ale proč by nemohlo pár anomálií přiletět do campu stalkerů a pár jich to roztrhat ? :-P
5.) Nebylo by možné do hry Shadow of Chernobyl zakomponovat upgrade zbraní a zbrojí ? SoC je přeci jen o chlup zábavnější a strašidelnější ale v CS je zase super systém, kde si každý hráč najde tu svou zbraň...
6.) V SoC bylo možné po nainstalování módu jezdit autem. Neexistuje něco podobného ?
7.) Neexistuje nějaký mód co by mi pomohl vyřešit všechny problémy ?
8.) Které módy dle Vás stojí za to zkusit ?

Tak, to bude asi vše. Závěrem Vás prosím, abyste mne nekamenovali. Ano, mohl jsem hledat lépe, ale i když jsem Vaše fórum prošel skrz naskrz, tak jsem nenašel všechny odpovědi a byl bych rád, kdybych to měl všechno "pod jednou střechou". :) Pokud znáte odpovědi na mé otázky, nebo místo, kde se tyto problémy řešili, tak mi to prosím sdělte
a pokud mi budete posílat odkazy na nějaké módy, tak ze všeho nejvíc prosím, aby se nejednalo o nějaké OVER-POWERED módy, kde si můžu vše vylepšit a koupit u všech :D


Sob Jan 31, 2009 6:26 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9111
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Teda to je slušná řádka dotazů :-) No tak si to projdeme, i když tam asi nenajdeš odpovědi na všechno:

První várka:
1 - Několik lidí skutečně nemohlo novější patche nainstalovat. Bohužel se budeš muset zřejmě spokojit s 1.5.04, i když teoreticky by se to nějak možná nainstalovat dalo (tak, aby hra byla funkční).
2 - Odměny se občas můžou lišit, ale tady mám dojem je ta zbroj nastavená pevně.
3 - Možná právě vina toho staršího patche - můžu ti pak zkusit uploadnout soubor k artefaktům samostatně ode mě z modpacku, kde ty nosnosti znát jsou. To platí i pro obleky.
5 - Bohužel, další z ne moc fajn novinek.
6 - Nejsi sám, ono to prostě nejde. Ve FAQ rubrice byla na tohle odpověď i s možností, jak ji vyřešit.
7 - Banditi zlstanou ještě neutrální jenom tehdy, když zabiješ maximálně tu první skupinku na statku v Kordonu, kousek od základny stalkerů. Pak musíš počkat, dokud samotáři neobsadí alespoň jeden vstup na smetiště, což ti poskytne možnost se tam bez omezení dostat. Nakonec stačí navštívit jejich základnu a od mechanika si vzít úkol na nalezení flashek. Teprv pak si Sevu můžeš upravit podle sebe.

Druhá várka:
1 - G36, alias GP37, stejně jako FN2000 (FT200M) jenom tak nenajdeš. Dá se ale snadno obejít přidáním do trade souborů k obchodníkům. Já si je takhle přidal k Ašotovi i s exoskeletonem.
2 - Vintar (Vintorez) se dá vylepšit u mechanika Clear Sky frakce, ale taky jenom s modifikací. Jestli se dá vylepšit i někde jinde bez modifikace ti teď z hlavy ale neřeknu.
3 - Bulldog snad ani vylepšit nejde.
4 - Množství anomálií by se muselo změnit přímo v hlavním all.spawn souboru a pokud mě paměť neklame, ještě se modifikace na větší výskyt neobjevila. Neviditelnost se určitě někde nastavit dá, ale osobně jsem to ještě nezkoušel.
5 - Teoreticky se dá všechno, prakticky už by to ale bylo mnohem horší.
6 - Atlas Spawn Menu - v něm jsou i auta, co pak můžeš řídit.
7 - Skutečně ne :-)
8 - Modifikací je spousta, podívej se třeba sem. Pokud bys chtěl něco komplexnějšího, vol modpacky. Na Clear Sky jich ale je oproti SoCh podstatně míň: Soljanka, Redux Mod (ten jsem po pěti minutách smazal), případně můj DMP a ještě se určitě pár najde. Tady záleží čistě na tom, co všechno pod 1.5.04 bude fungovat a co se ti bude zamlouvat. Ne všechno totiž ze Zóny dělá nebezpečnější místo.

_________________
Obrázok


Sob Jan 31, 2009 7:02 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob Jan 31, 2009 3:28 am
Príspevky: 35
Bydlisko: Ve Šmoulí vesničce v domečku z houby.
Odpoveď s citáciou
Poslať 
2Datastor:
Děkuji za vyčerpávající odpověď...:D
Pár minut zpátky jsem na tomto fóru četl, že někdo za obsazení mostu místo zbroje získal zbraň a že používá 1.5.05 ! Dost mě to štve ! Podle mě by většinu problémů (žlutej exo, fn, gp, artefakty) mohl vyřešit právě novější patch ale ten zkrátka nespustim. Ty odměny za frakce mě štvou asi ze všeho nejvíc, protože jsem si chtěl CS projít znova a pořádně plnit všechno všude. Nevěděl bys o způsobu, jak ty odměny hodit i do 1.5.04 ?


Sob Jan 31, 2009 7:21 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9111
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Odměny by měly ležet někde v task_manageru. Jakmile budu mít trochu času navíc, mohl bych se do obsahu 1.5.05 podívat a event. ho sem dát. Zprovoznil bys to pak jako jakoukoliv jinou modifikaci a k těm tady návody máme. Ona ani ta nulapětka neopravuje všechno, ale teď je to zhruba to nejlepší, co do CS jde dát.

_________________
Obrázok


Sob Jan 31, 2009 7:29 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob Jan 31, 2009 3:28 am
Príspevky: 35
Bydlisko: Ve Šmoulí vesničce v domečku z houby.
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ach výborně :P
Jen mě mrzí že tvůj modpack běhá jen ve verzi 1.5.05...když sem o tom četl, tak se mi zamlouvalo snad vše (kromě silnějších zbraní) ale nejvíc se mi líbila možnost spánku...Nejraději sem SoC a CS hrál v noci...prostě je to lepší atmosféra plazit se a zabíjet potichu...
Dodatek: v SoC byl indikátor hluku a viditelnosti(jestli sem nebo nejsem vidět)...nebo to byl možná jen mód ale to je jedno.. a hrál jsem to jako stealth hru...chtěl bych se zeptat jak je možný, že tady obejdu nepřátelský tábot, který je pod čelním útokem a oni stejně vždy ví kde jsem ? není možná nějaká oprava ?


Sob Jan 31, 2009 7:35 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9111
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Na tohle těžko najdeš nějakou opravu, pokud nebudu počítat nejrůznější pokusy o změnu inteligence nepřátel. Zkoušel jsem modifikaci od Ceana, co měla nepřátelům snížit viditelnost v noci, ale to se promítlo i do denního režimu. Na druhou stranu (když už se nakousla otázka inteligence) si nemůžu vynachválit True Sky Mod (v betaverzi).

Tady máš ty odměny z patche 1.5.07. Stačí všechny soubory ze složky nakopírovat do adresáře gamedata/configs/misc (pokus tu složku nemáš, vytvoř si ji). Podrobnější zprovoznění modifikací najdeš TADY. Bude ale možná potřeba začít hrát od začátku. Jenom doufej, že ti ty soubory hra vezme, když měla potíže přímo s patchem.

_________________
Obrázok


Ned Feb 01, 2009 12:47 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob Jan 31, 2009 3:28 am
Príspevky: 35
Bydlisko: Ve Šmoulí vesničce v domečku z houby.
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Stalker včera letěl do koše ale teď mám důvod ho opět nainstalovat. Vyzkouším to hned jak to bude :) ...akorát ještě maličkost, mám si tam nechat 1.5.03 nebo to mám změnit na 1.5.04 a pak vytvořit složku gamedata ?


Ned Feb 01, 2009 1:25 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9111
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Podle toho, co ti hra dovolí. Pokud se 1.5.04 chytne, dodej tam ji. 1.5.03 měnila jenom zlomek toho, co by měla.

_________________
Obrázok


Ned Feb 01, 2009 2:02 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob Jan 31, 2009 3:28 am
Príspevky: 35
Bydlisko: Ve Šmoulí vesničce v domečku z houby.
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hru jsem nainstaloval, udělal vše potřebné a spustil. Chvilka napětí...vidím černou obrazovku...hra spouštěná. Nová hra, veterán...Spustilo se mi video. Poté jsem se probral a vypadalo to, že vše je jak má...Ale poté kdy jsem se chystal podruhé opustit základnu Clear Sky, tak se to podělalo a save mi nejdou načíst. Každopádně moc děkuju, že si se mnou ztrácel čas. Bohové žehnají tvým zbraním aby vždy zasáhli cíl a tvé zbroji aby byla pevná a odolná...Já si půjdu sehnat Shadow of Chernobyl... :D


Ned Feb 01, 2009 2:31 pm
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob Jan 31, 2009 3:28 am
Príspevky: 35
Bydlisko: Ve Šmoulí vesničce v domečku z houby.
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dal jsem si pětihodinovou pauzu a opět zkouším CS... Mohl by mi někdo vysvětlit, proč má člověk platit za něco:
1. nefunkčního
2. něco co se ani sprovoznit nedá
Já vážně nechápu, jak někdo může vytvořit "produkt", kterej není hotovej a kterej si nebudu moct ani pořádně zahrát jen proto, že mi nejde patch ? A proč mi nejde patch ? Protože GSC je banda kreténů. Hra by mohla být skvělá ale abych to každých pět minut reinstaloval a zkoušel zprovoznit ?
...
...
...
Neví někdo proč mi nefunguje patch 1.5.05 ? Hlásí mi to chybu xcore.dll ale to mi moc neřekne. Jestli to čte ještě někdo mimo Datastora, nebylo by možný abyste mi poradili ? Mistra Datyho už nechci obtěžovat, zdržoval se se mnou dost :)


Ned Feb 01, 2009 7:25 pm
Profil
Zástupce technické podpory
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv Júl 03, 2008 3:38 pm
Príspevky: 2416
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Otanures: Nepoužíváš náhodou crack ?
A to s tim sehnáním Shadow of Chernobyl je dobrej nápad, protože sice má míň vymožeností, ale zato v něm je DMP obsáhlejší :)


Ned Feb 01, 2009 8:04 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9111
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať 
A hlavně celkově je SoCh s patchem mnohem hratelnější a zábavnější, asi tak :-). Kolik nadávek jsem už na Clear Sky vypustil a stejně to k ničemu nebylo. Já pak zběžně pročtu gsc fórum, jestli se tam náhodou taky neobjevily problémy s nulapětkou, případně jestli se k tomu někdo vyjádřil i jinou větou, než "This is a known problem, but as yet is unresolved."

Vytváření nedodělávek je prostě in, zvlášť v podání GSC (až na to, že mě takhle znechutil až patch 1.5.06/07 (pokud nebudu počítat dřívější problémy) :-) ).

_________________
Obrázok


Ned Feb 01, 2009 8:25 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob Jan 31, 2009 3:28 am
Príspevky: 35
Bydlisko: Ve Šmoulí vesničce v domečku z houby.
Odpoveď s citáciou
Poslať 
No...s tim crackem máš pravdu, i když to nerad přiznávám...vím že tahle hra je hodně zabugovaná a pár známých mělo problémy i s originálem, poté mi jeden z nich CS pujčil a já ho ani nedohrál, když sem se nemohl dostat do Červenýho lesa, před týdnem sem si pujčil pálenou a kupodivu jsem to dohrál :D... Já si stejně hodlám SoC koupit a až evim...taky si pbudou penízky, tak si do sbírky zařadim i CS...ale nřece nekoupíte zkažený jídlo,... když máte něco zabalenýho, tak taky požádáte aby krabici otevřeli a ukázali jestli je zboží v pořádku...
A k tomu Shadow of Chernobyl...já vím moc dobře jakej je, já ho dohrál a pekelně mě bavil...úžasná strašidelná atmosféra :P


Ned Feb 01, 2009 8:29 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Nov 09, 2008 4:55 pm
Príspevky: 367
Bydlisko: Kordon
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Otanures píše:
Dal jsem si pětihodinovou pauzu a opět zkouším CS... Mohl by mi někdo vysvětlit, proč má člověk platit za něco:
1. nefunkčního
2. něco co se ani sprovoznit nedá
Já vážně nechápu, jak někdo může vytvořit "produkt", kterej není hotovej a kterej si nebudu moct ani pořádně zahrát jen proto, že mi nejde patch ? A proč mi nejde patch ? Protože GSC je banda kreténů. Hra by mohla být skvělá ale abych to každých pět minut reinstaloval a zkoušel zprovoznit ?
...
...
...
Neví někdo proč mi nefunguje patch 1.5.05 ? Hlásí mi to chybu xcore.dll ale to mi moc neřekne. Jestli to čte ještě někdo mimo Datastora, nebylo by možný abyste mi poradili ? Mistra Datyho už nechci obtěžovat, zdržoval se se mnou dost :)


To by chtělo s něčím porovnat,protože už mě dost hlodá otázka proč někomu to jde a někomu ne.

Edit:No tak je to tady ,osobně bych do crackované hry necpal pathe prože to dělá bordel. :)
1.Máš CS českou verzi?
2.Máš počítač k tomu aby CS bez problémů jel i na větší grafický výkon?
3.Máš v pořádku Windows že ti odmítá path 1.5005?

Vem to tak že já mám v počítači:

AMD atlon 64 3000+
1500mb DDR
GF6600GT

+Českou verzi CS+Modpack 1.4b+path 1.5005.A jediné s čím jsem měl problém byl inventář(je vřešen).

Doufám že máš originál.
Jak Soch tak i CS mám originál.
Tak mi vysvětli proč tobe to nejde a mi ano.

Osobně si myslím že ta chyba může být přímo v systému Windows,ale pochybuju že tě někdo donutí přeinstalovat celý systém.Nemyslím tím ale jen tak light,ale natvrdo.Zrušit oddíly pokd nějaké máš,nahodit znova nové a potom format a istalace nového systému.
Mnohokrát jsem měl problémy i s jinýma hrama vs path,a tím žejsem dal nový systém,tak potom to nějak zázračně začlo fungovat.Netvrdím že to musí být i v tomto případě,ale systém je vrtkavá věc a má své mouchy masařky.Když si systém postaví hlavu,tak potom nenaděláš nic.Někdy mi připadá jakoby si vybíral s čím se bavit bude a s čím ne.
Tak o tom pouvažuj.O tom všem. :wink:


Naposledy upravil Ronins Tiger dňa Ned Feb 01, 2009 8:40 pm, celkovo upravené 1



Ned Feb 01, 2009 8:35 pm
Profil ICQ WWW
Zástupce technické podpory
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv Júl 03, 2008 3:38 pm
Príspevky: 2416
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Otanures: Je to cr**kem, musíš mít originální soubory a pak to půjde patchnout, ale budeš potřebovat nový cr**k

Ronins Tiger: Teď napsal, že má nelegální verzi a odpoveď ode mě dostal :)


Ned Feb 01, 2009 8:36 pm
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 24 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron