• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon Sep 16, 2019 2:59 am



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1587 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 102, 103, 104, 105, 106
 Naši miláčci (HW) 
Autor Správa
Součást Zóny
Součást Zóny
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Máj 07, 2008 10:04 am
Príspevky: 2159
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
CPU-Z ti vypluje vsetko a presne, je verzia aj bez instalacie, len sa rozbali.
http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Potom cez validate clovek dostane link, takze netreba nic screenshotovat.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=58028
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=583495

_________________
Galbadia hotel soundtrack page


Str Jan 02, 2013 8:56 am
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Dec 26, 2012 10:49 pm
Príspevky: 13
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
Pohleďte na mou mocnou sestavu!
http://valid.canardpc.com/2637051

_________________
Obrázok
Na tomhle hrát S.T.A.L.K.E.R? Proč ne ? :D


Str Jan 02, 2013 2:18 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Sep 19, 2010 3:08 pm
Príspevky: 345
Bydlisko: Támhle
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
Hleďte, na čem momentálně hraji já :D

http://valid.canardpc.com/2637108

Jen nerozumím tomu DX 11, tenhle sráč co mám, by měl podporovat jen DX 9.

_________________
Je tuze nebezpečné mít pravdu ve věcech, ve kterých se zmýlili mocní.
- Voltaire
Obrázok


Str Jan 02, 2013 3:06 pm
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Dec 26, 2012 10:49 pm
Príspevky: 13
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
1,6GhZ procesor , ale hlavně že máš 3GB ramek :D
A ten Dirext bude asi kvůli tomu že máš win7 :wink:

Ale dotaz ... čí procesor je výkonější ? Já mám sice vyšší takt ale všiml jsem si :
Jeho : CPU Cache : L1 : 64 / 64 KB - L2 : 512 KB
Můj : CPU Cache : L1 : 12 / 8 KB - L2 : 128 KB

_________________
Obrázok
Na tomhle hrát S.T.A.L.K.E.R? Proč ne ? :D


Str Jan 02, 2013 4:21 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Sep 19, 2010 3:08 pm
Príspevky: 345
Bydlisko: Támhle
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
Moc se v tom nevyznám, ale můj je možná o maličkej kousíček lepší, ale necháme to na učenějších :D

_________________
Je tuze nebezpečné mít pravdu ve věcech, ve kterých se zmýlili mocní.
- Voltaire
Obrázok


Str Jan 02, 2013 6:31 pm
Profil
Součást Zóny
Součást Zóny
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Dec 17, 2007 8:36 pm
Príspevky: 2151
Bydlisko: Po dlouhých pěti letech konečně opět uklizený pokojík
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
Záleží na velikosti Cache a použitém OS.
Vliv L-cache je znát především při sekvenčním čtení/zápisu dat při komunikaci mezi jednotlivými subsystémy (což je většina komunikace).
Tudíž, čím rychlejší a větší L-Cache, tím rychlejší komunikace mezi HDD - CPU - operační paměť.

U vašich dvou CPU by byl v případě L-Cache podstatný rozdíl, ale pokud je v MB (dejme tomu 6 a 8), tak už rozdíl nebude takový a záleží spíše na rychlosti a architektuře mezi jednotlivými stupni L1-L2-L3 (-pokud je).

Pokud jde o to, kdo má výkonnější CPU, tak to se těžko posuzuje, ty máš sice rychlejší CPU, ale on má podstatně lepší (novější) architekturu. Jediný způsob, jak to rozhodnout je použít CPU benchmark a otestovat je.

_________________
Balada pro hospodského rváče:
Všichni chlapi v hospodě měli krví potřísněné ruce.
Jenom já hubu ...

Sergeant Of The Master Sergeants Most Important Person Of Extreme Sergeants TO THE MAX!


Str Jan 02, 2013 11:07 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Sep 19, 2010 3:08 pm
Príspevky: 345
Bydlisko: Támhle
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
No, tak jsem se poprvé podíval trochu hlouběji do útrob mého noťasu a zarazilo mě toto
http://img853.imageshack.us/img853/5/img20130227191622.jpg
to musí být desktopový procesor, takže by měl být vyměnitelný že? :D
EDIT: Například tento by mi stačil. http://pocitace.aukro.cz/amd-athlon-64-x2-5200-ado5200iaa5do-i3058841969.html

_________________
Je tuze nebezpečné mít pravdu ve věcech, ve kterých se zmýlili mocní.
- Voltaire
Obrázok


Str Feb 27, 2013 7:24 pm
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Dec 28, 2011 10:49 pm
Príspevky: 109
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
sice vyměnitelný, ale pořád jenom za mobilní modely
podívej se na socket (u AMD třeba Socket 754) a podle toho musíš hledat
... a jestli to půjde vyměnit tak (aby fungoval) je jiná otázka :lol:

upgrade notebooku je moc omezený, součástky jsou tak v bazaru/servisu a hlavní limit je mimo funkčnosti spotřeba a chlazení

_________________
Pokud tě něco přepadne, pravděpodobně je to samo jedlé.

Dříve: Pokud se to nepokazí, nic s tím nedělej.
Dnes: Pokud se to nepokazí, je to předimenzované.


Str Feb 27, 2013 8:03 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Sep 19, 2010 3:08 pm
Príspevky: 345
Bydlisko: Támhle
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
No, deska říká že je to AM2, a je stejně velký jako Athlon II X2 co jsme měli, ale už nemáme. :D

EDIT: Je to AM2 (940) a na ten 5600 se*u, podle toho co jsem četl už to takovej nezvládá, nejideálnější je prý 4850e, takže beru ten :D.

_________________
Je tuze nebezpečné mít pravdu ve věcech, ve kterých se zmýlili mocní.
- Voltaire
Obrázok


Str Feb 27, 2013 9:30 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Sep 19, 2010 3:08 pm
Príspevky: 345
Bydlisko: Támhle
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
Tak zase já, s dotazem.. dnes, po měsíci používání mě začala zlobit grafika.
Mám Gigabyte Radeon R9 270 a všiml jsem si, že po delším hraní se zpomalí jeden větráček chladiče a začne vydávat cvakavé zvuky. Druhý jede v pořádku, po tom co vypnu hru, vrátí se do normálu i první. Stává se to jen u Cryengine SDK a WoT, přičemž teplota nejde přes 55 stupňů. Nikdy předtím se to nedělo, ani u her jako Skyrim (notně namódovaný) nebo Battlefield 3 a 4.

_________________
Je tuze nebezpečné mít pravdu ve věcech, ve kterých se zmýlili mocní.
- Voltaire
Obrázok


Sob Feb 01, 2014 10:44 pm
Profil
Součást Zóny
Součást Zóny
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Máj 07, 2008 10:04 am
Príspevky: 2159
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
Tak som vymenil GTX560Ti za 750Ti a paradicka. Vykon neni o moc lepsi, ale karta nema pridavne nepajanie, pri maximalnom a to myslim naozaj maximalnom vytazeni v Kombustore, sa teplota zastavi na 56°C, otacky vetraku sa zatial nezdvyhli, takze ani netusim ako je karta hlucna pri max otackach :) Plnohodnotne 20nm Maxwell karty budu naozaj zaujimave.

_________________
Galbadia hotel soundtrack page


Uto Mar 04, 2014 3:31 pm
Profil
Součást Zóny
Součást Zóny
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Máj 07, 2008 10:04 am
Príspevky: 2159
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Naši miláčci (HW)
Ja byt v cechach, tak si kupim 128GB variantu ako cache na platnovy disk. Fajna cena totok, aj ked disk neoslnuje zapisom.
http://www.czc.cz/crucial-m500-240gb/124627/produkt

_________________
Galbadia hotel soundtrack page


Pia Máj 09, 2014 6:35 am
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 1587 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 102, 103, 104, 105, 106

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron