S.T.A.L.K.E.R. - Komunita na scorpions.cz
http://forum.stalker.scorpions.cz/

Homeworld 2 - problém
http://forum.stalker.scorpions.cz/viewtopic.php?f=14&t=1810
Stránka 1 z 1

Autor:  Anreil [ Štv Máj 29, 2008 8:14 pm ]
Predmet príspevku:  Homeworld 2 - problém

Tak jsem se rozhodl, že si zahraju Homeworld 2 a čekalo mne nemilé překvapení v podobě bugu. Tedy pokud se dá za bug považovat, že hra vypne pc. Snažil jsem se vypátrat v čem by mohl být problém, nicméně jsem nenašel nic. Tak kdyby se někdo s něčím takovým setkal, popřípadě měl zajímavý nápad, sem s tím. Jsem vděčen za každou pomoc.

pc: win xp, 1gb ram, GeForce 7600GS, Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66GHZ (2 CPUs)

Autor:  Peťan [ Pia Máj 30, 2008 3:46 pm ]
Predmet príspevku:  Haló, tady Enterprise. Voláme poručíka Data...

Homeworld mě dloho životem neprovázel, neb jsem neměl dostatečně kvalitní železo (v té tobě). Ale pokud ti to vypne PC, je to jistě trošku nestandartní chování. Nenatrefil jsem na nikoho, kdo by měl s touto hrou nějaký problém, konfiguraci máš na to také plně dostatečnou, tak pokud máš nově koupenou originálku, reklamuj. A protože je to stará hra, tak by šlo uvažovat i o stáří média, ale o tom, že by nějaká chyba na médiu vypla celé PC, jsem opravdu neslyšel. Jiné hry ti problémy určitě nedělají a na různé breberky jsi také jistě háklivý (tím myslím ne ti živé a kousající, ale ti virtuální. Viry, červy, spyware, rootkity apod.) a hlídáš si, aby se ti nehnízdily v pc.

Takže je čas na zákeřnou otázku - máš originálku nebo něco ze šedé zóny? Pak by totiž bylo možné, že crack byl ozářen a ty jsi po zásluze trestán....

Jako perlička, která mě teď napadla - před lety mám dojem SONY dalo na své audio CD takovou krásnou ochranu. Když ho někdo vložil do mechaniky v počítači, automaticky se naistalovat rootkit, který znemožňoval vypalování a ještě cosi. Nakonec milé Sony skončilo u soudu, které vydavatelství odsoudilo a nařídilo vyplatit odškodnění všem postiženým...

btw - Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66GHZ (2 CPUs)... nádherné. Jen škoda, že to (R) nemáš i u těch woken.. :-D

Autor:  Anreil [ Sob Máj 31, 2008 1:21 pm ]
Predmet príspevku: 

Samozřejmě, že mám originálku, co si o mě myslíš?:)

Tak jsem to částečně vyřešil, stačilo si otevřít task manager nastavit, aby to bralo jen CPU 0, asi to má problém s dvoujádrovými processory. Sice to ještě občas spadne, ale už je to hratelný. :roll:

btw co to (R) znamená?

Autor:  Olmolin [ Sob Máj 31, 2008 2:11 pm ]
Predmet príspevku: 

Myslím, že to je registrační značka, nebo něco podobného, ale jistý si nejsem :)

Autor:  Peťan [ Sob Máj 31, 2008 7:24 pm ]
Predmet príspevku:  Tak tak

k (R) - mě se jen opravdu strašně líbilo, jak jsi u Intelu vypsal registrovaná značka a u woken ne...

S tím dvoujádrovým procíkem se to na mě ksichtilo, ale absolutně mě to netrklo. Spíše že u AMD X2 se mi nic takového nestalo. Možná lepší ovladače, nevím.

Za tu originálku se omlouvám, ono co si budeme předstírat, více než půlka problémů s hrami je v tom, že někdo má "někde nalezené CD/DVD" a nepatchuje (což je hnus fialový, firma, aby si posichrovala, že piráti budou mít útrum, vydají zmetka, který je hratelný po patnáctém patchi....) nebo používá cracky, které umí také kolikrát překvapit svým obsahem. Pokud jsem se tě nějak dotkl, omlouvám se. OK?

Autor:  D76 [ Sob Máj 31, 2008 7:59 pm ]
Predmet príspevku: 

Anreil píše:
Samozřejmě, že mám originálku, co si o mě myslíš?:)

je to tak že v dnešni době se tato otazka sama vnucuje

Citácia:
Tak jsem to částečně vyřešil, stačilo si otevřít task manager nastavit, aby to bralo jen CPU 0, asi to má problém s dvoujádrovými processory. Sice to ještě občas spadne, ale už je to hratelný. :roll:



No to je přesně problem D CPU oni ty procaky celkově byli špatně stavěne a v některych aplikacich se ty dvě jadra vyloženě hadali.Kdysy jsem o tom někde na netu četl(nespomenu si už kde)mam pocit že to bylo pravě ve špatně navrženych ovladačich,ktere se mimochodem už během doby nelepšili,protože se začali vyrabět Intel core duo ve kterych už tento nedostatek dořešili. :)

Autor:  Anreil [ Ned Jún 01, 2008 7:51 am ]
Predmet príspevku:  Re: Tak tak

Amice píše:
Pokud jsem se tě nějak dotkl, omlouvám se. OK?


Nedotkl, já jen, že jsem nemohl pochopit, že by někdo zakládal problém o hře na základě vypálené verze. Když nemám originál, tak se tím nechlubím na netu.

Autor:  Peťan [ Ned Jún 01, 2008 8:27 am ]
Predmet príspevku:  njn

D76 píše:
je to tak že v dnešni době se tato otazka sama vnucuje

A má naprostou pravdu. Nebudem si nalhávat, že všichni ti, co mají nainstalované snad všechny nejnovělší hry, vlastní originálku. U Homeworldu 2 jsem si svou podezřívavost měl a mohl odpustit, neb se jedná opravdu o vykopávku, která se dá sehnat za za pár korun. Nadruhou stranu opravdu za spoustu problémů stojí to, že to někdo má kdoví odkud a kdoví od koho.

Anreil píše:
Nedotkl, já jen, že jsem nemohl pochopit, že by někdo zakládal problém o hře na základě vypálené verze. Když nemám originál, tak se tím nechlubím na netu.

Ne každý to tak cítí, pro někoho je naprosto normální mít kolem svého pc haldy různých přepálených CD/DVD. Nadruhou stranu, za některé produkty chtějí prodejci tak nehorázné částky, že se až divím, že je hanba nefackuje. Ale to už se dostáváme OT.... Prostě jsou i tací, kterým to nijak divné nepříjde. A klidně se i pochlubí. Takže tak nějak.

Dovětek - mrkni se do fóra SoC -> Tipy, triky a návody -> POMOOOOC, které založil 1deratyzator. Jsou i tací, co se pochlubí...

Autor:  firstik [ Str Aug 14, 2013 11:01 pm ]
Predmet príspevku:  Re: Homeworld 2 - problém

Na notebooku asus X5DIN intel dvoujádro 2,2Ghz 4 GB ram a grafika NVIDIA GeForce G102M a windows 7, mi nefachá, myslíte, e po takovém čase už jsou problémy s nekompatibilitou jader vyřešený, nebo je windows 7 už tak rozdílnej, že to na něm prostě nepoběží?

Stránka 1 z 1 Všetky časy sú v GMT + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/