• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned Sep 22, 2019 10:13 pm



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 9 ] 
 Homeworld 2 - problém 
Autor Správa
Da Kůl Story Tella
Da Kůl Story Tella
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 15, 2007 3:30 pm
Príspevky: 357
Bydlisko: Aetanevus
Odpoveď s citáciou
Poslať Homeworld 2 - problém
Tak jsem se rozhodl, že si zahraju Homeworld 2 a čekalo mne nemilé překvapení v podobě bugu. Tedy pokud se dá za bug považovat, že hra vypne pc. Snažil jsem se vypátrat v čem by mohl být problém, nicméně jsem nenašel nic. Tak kdyby se někdo s něčím takovým setkal, popřípadě měl zajímavý nápad, sem s tím. Jsem vděčen za každou pomoc.

pc: win xp, 1gb ram, GeForce 7600GS, Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66GHZ (2 CPUs)


Štv Máj 29, 2008 8:14 pm
Profil
Mistr slova a sarkasmu
Mistr slova a sarkasmu
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Máj 23, 2008 6:33 pm
Príspevky: 315
Bydlisko: Zlín
Odpoveď s citáciou
Poslať Haló, tady Enterprise. Voláme poručíka Data...
Homeworld mě dloho životem neprovázel, neb jsem neměl dostatečně kvalitní železo (v té tobě). Ale pokud ti to vypne PC, je to jistě trošku nestandartní chování. Nenatrefil jsem na nikoho, kdo by měl s touto hrou nějaký problém, konfiguraci máš na to také plně dostatečnou, tak pokud máš nově koupenou originálku, reklamuj. A protože je to stará hra, tak by šlo uvažovat i o stáří média, ale o tom, že by nějaká chyba na médiu vypla celé PC, jsem opravdu neslyšel. Jiné hry ti problémy určitě nedělají a na různé breberky jsi také jistě háklivý (tím myslím ne ti živé a kousající, ale ti virtuální. Viry, červy, spyware, rootkity apod.) a hlídáš si, aby se ti nehnízdily v pc.

Takže je čas na zákeřnou otázku - máš originálku nebo něco ze šedé zóny? Pak by totiž bylo možné, že crack byl ozářen a ty jsi po zásluze trestán....

Jako perlička, která mě teď napadla - před lety mám dojem SONY dalo na své audio CD takovou krásnou ochranu. Když ho někdo vložil do mechaniky v počítači, automaticky se naistalovat rootkit, který znemožňoval vypalování a ještě cosi. Nakonec milé Sony skončilo u soudu, které vydavatelství odsoudilo a nařídilo vyplatit odškodnění všem postiženým...

btw - Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66GHZ (2 CPUs)... nádherné. Jen škoda, že to (R) nemáš i u těch woken.. :-D

_________________
Mandriva Linux a S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl s DMP Projekt 7 nebo Call of Pripyat s DMP Next 2.02?
Obrázok
Hrdý držitel Stalkerského atestu čestného uživatele DMP.
Jsem zlý a zákeřný a už i starý. Pokud jste to tedy ještě nevěděli.

Peťanův blog -> Mageia a Steam


Pia Máj 30, 2008 3:46 pm
Profil ICQ WWW
Da Kůl Story Tella
Da Kůl Story Tella
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 15, 2007 3:30 pm
Príspevky: 357
Bydlisko: Aetanevus
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Samozřejmě, že mám originálku, co si o mě myslíš?:)

Tak jsem to částečně vyřešil, stačilo si otevřít task manager nastavit, aby to bralo jen CPU 0, asi to má problém s dvoujádrovými processory. Sice to ještě občas spadne, ale už je to hratelný. :roll:

btw co to (R) znamená?


Sob Máj 31, 2008 1:21 pm
Profil
Moderátor kytarista
Moderátor kytarista
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Apr 30, 2007 5:35 pm
Príspevky: 1248
Bydlisko: Nedaleko lesa
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Myslím, že to je registrační značka, nebo něco podobného, ale jistý si nejsem :)

_________________
Nizounko nad mraky letí Waltr v mesršmitu.
Zbouraný baráky připomenou realitu.
Waltr právě snil o tý svojí Ute.

Mesršmit je kamarád, vozí Waltra po obloze
a ten lítá děsně rád, zapomíná na exploze.
Když potkal Ute, byl mladým rekrutem.


Sob Máj 31, 2008 2:11 pm
Profil
Mistr slova a sarkasmu
Mistr slova a sarkasmu
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Máj 23, 2008 6:33 pm
Príspevky: 315
Bydlisko: Zlín
Odpoveď s citáciou
Poslať Tak tak
k (R) - mě se jen opravdu strašně líbilo, jak jsi u Intelu vypsal registrovaná značka a u woken ne...

S tím dvoujádrovým procíkem se to na mě ksichtilo, ale absolutně mě to netrklo. Spíše že u AMD X2 se mi nic takového nestalo. Možná lepší ovladače, nevím.

Za tu originálku se omlouvám, ono co si budeme předstírat, více než půlka problémů s hrami je v tom, že někdo má "někde nalezené CD/DVD" a nepatchuje (což je hnus fialový, firma, aby si posichrovala, že piráti budou mít útrum, vydají zmetka, který je hratelný po patnáctém patchi....) nebo používá cracky, které umí také kolikrát překvapit svým obsahem. Pokud jsem se tě nějak dotkl, omlouvám se. OK?

_________________
Mandriva Linux a S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl s DMP Projekt 7 nebo Call of Pripyat s DMP Next 2.02?
Obrázok
Hrdý držitel Stalkerského atestu čestného uživatele DMP.
Jsem zlý a zákeřný a už i starý. Pokud jste to tedy ještě nevěděli.

Peťanův blog -> Mageia a Steam


Sob Máj 31, 2008 7:24 pm
Profil ICQ WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob Apr 26, 2008 3:18 pm
Príspevky: 48
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Anreil píše:
Samozřejmě, že mám originálku, co si o mě myslíš?:)

je to tak že v dnešni době se tato otazka sama vnucuje

Citácia:
Tak jsem to částečně vyřešil, stačilo si otevřít task manager nastavit, aby to bralo jen CPU 0, asi to má problém s dvoujádrovými processory. Sice to ještě občas spadne, ale už je to hratelný. :roll:



No to je přesně problem D CPU oni ty procaky celkově byli špatně stavěne a v některych aplikacich se ty dvě jadra vyloženě hadali.Kdysy jsem o tom někde na netu četl(nespomenu si už kde)mam pocit že to bylo pravě ve špatně navrženych ovladačich,ktere se mimochodem už během doby nelepšili,protože se začali vyrabět Intel core duo ve kterych už tento nedostatek dořešili. :)

_________________
Obrázok


Sob Máj 31, 2008 7:59 pm
Profil
Da Kůl Story Tella
Da Kůl Story Tella
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 15, 2007 3:30 pm
Príspevky: 357
Bydlisko: Aetanevus
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Tak tak
Amice píše:
Pokud jsem se tě nějak dotkl, omlouvám se. OK?


Nedotkl, já jen, že jsem nemohl pochopit, že by někdo zakládal problém o hře na základě vypálené verze. Když nemám originál, tak se tím nechlubím na netu.


Ned Jún 01, 2008 7:51 am
Profil
Mistr slova a sarkasmu
Mistr slova a sarkasmu
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Máj 23, 2008 6:33 pm
Príspevky: 315
Bydlisko: Zlín
Odpoveď s citáciou
Poslať njn
D76 píše:
je to tak že v dnešni době se tato otazka sama vnucuje

A má naprostou pravdu. Nebudem si nalhávat, že všichni ti, co mají nainstalované snad všechny nejnovělší hry, vlastní originálku. U Homeworldu 2 jsem si svou podezřívavost měl a mohl odpustit, neb se jedná opravdu o vykopávku, která se dá sehnat za za pár korun. Nadruhou stranu opravdu za spoustu problémů stojí to, že to někdo má kdoví odkud a kdoví od koho.

Anreil píše:
Nedotkl, já jen, že jsem nemohl pochopit, že by někdo zakládal problém o hře na základě vypálené verze. Když nemám originál, tak se tím nechlubím na netu.

Ne každý to tak cítí, pro někoho je naprosto normální mít kolem svého pc haldy různých přepálených CD/DVD. Nadruhou stranu, za některé produkty chtějí prodejci tak nehorázné částky, že se až divím, že je hanba nefackuje. Ale to už se dostáváme OT.... Prostě jsou i tací, kterým to nijak divné nepříjde. A klidně se i pochlubí. Takže tak nějak.

Dovětek - mrkni se do fóra SoC -> Tipy, triky a návody -> POMOOOOC, které založil 1deratyzator. Jsou i tací, co se pochlubí...

_________________
Mandriva Linux a S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl s DMP Projekt 7 nebo Call of Pripyat s DMP Next 2.02?
Obrázok
Hrdý držitel Stalkerského atestu čestného uživatele DMP.
Jsem zlý a zákeřný a už i starý. Pokud jste to tedy ještě nevěděli.

Peťanův blog -> Mageia a Steam


Ned Jún 01, 2008 8:27 am
Profil ICQ WWW
Zelenáč

Registrovaný: Str Aug 14, 2013 7:51 am
Príspevky: 1
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Homeworld 2 - problém
Na notebooku asus X5DIN intel dvoujádro 2,2Ghz 4 GB ram a grafika NVIDIA GeForce G102M a windows 7, mi nefachá, myslíte, e po takovém čase už jsou problémy s nekompatibilitou jader vyřešený, nebo je windows 7 už tak rozdílnej, že to na něm prostě nepoběží?


Str Aug 14, 2013 11:01 pm
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 9 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron