• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia Nov 22, 2019 3:14 am



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 16 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 Rychlost a hlučnost větráků 
Autor Správa
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Máj 16, 2007 5:15 pm
Príspevky: 371
Bydlisko: Praha
Odpoveď s citáciou
Poslať Rychlost a hlučnost větráků
Nevíte někdo, jak snížit otáčky větráků v počítači? Zkoušel jsem to přes speedfan, ale nešlo to. Základní desku mám MSI K7T Turbo2


Pia Feb 01, 2008 1:49 pm
Profil ICQ
Šmel vodkomilnyj
Šmel vodkomilnyj
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Apr 02, 2007 5:41 pm
Príspevky: 1914
Bydlisko: Topoľčany
Odpoveď s citáciou
Poslať 
až sú moc hlučné, stačí ich raz za čas prečistiť :wink:

_________________
Obrázok
Zonálny lišaj: Za stáleho bohovania zalievame rôznym alkoholom, načo zahučíme do hlbokej diery. Zalievame vodkou a vystriekame Kačerom.


Pia Feb 01, 2008 1:51 pm
Profil ICQ WWW
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon Nov 12, 2007 3:25 pm
Príspevky: 471
Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja co mam na procaku tak ide uplne ticho ani ho nepocujem

_________________
STALKERa už nehrám...


Pia Feb 01, 2008 2:17 pm
Profil
Zbynigga
Zbynigga
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 3:16 pm
Príspevky: 3746
Bydlisko: Čelákovice
Odpoveď s citáciou
Poslať 
no, protoze jak tak koukam odpovedi ti moc pomohli, pokusim se ja. na procesoru mam vetrak Artic Cooler za 3000 se kterym jsem velmi spokojeny. vyhodou je to, ze vetrak je oddeleny od chladice gumovymi lozisky, ktera rusi veskere chveni. zde odkaz
Co s tyka vetraku ve skrini, mam vepredi i vzadu 120mm podlozene silikonovou podlozkou a na bocnici 92mm. vsechny mam napojeny na predni panel , kterym reguluju otacky. vetraky mam Akasa, ty jsou tichy a cenove dostupny. pak mam jeste nohy skrine podlepeny koleckama ze specialni peny, ktery tlumi vibrace.

_________________
Obrázok Obrázok Obrázok


Pia Feb 01, 2008 2:39 pm
Profil ICQ
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 1:36 pm
Príspevky: 185
Bydlisko: JE Mochovce
Odpoveď s citáciou
Poslať 
http://www.zive.cz/default.aspx?section ... cle=109707
http://www.lan-shop.cz/chladice-a-venti ... atni/28148

Neplati pre CPU a CHIPSET. (South-North Bridge) Na to si kup radsej kvalitne heatpipe chladice.


Pia Feb 01, 2008 4:26 pm
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Jan 20, 2008 7:35 pm
Príspevky: 129
Bydlisko: Kde príde
Odpoveď s citáciou
Poslať 
McKracken píše:
http://www.zive.cz/default.aspx?section=44&server=1&article=109707
http://www.lan-shop.cz/chladice-a-venti ... atni/28148

Neplati pre CPU a CHIPSET. (South-North Bridge) Na to si kup radsej kvalitne heatpipe chladice.

No to je celkom dobrý nápad tam dať odpor pričom rezistor stojí max. 2SK, 2Kč pričom to nedá veľa práce a za malú cenu.

Len bacha na to aby si kupil parazitný (stratový) rezistor (1W, 2W atď) lebo ak kupiš ten malí čo ma pár mW tak potom ti v počitači bude o dačo teplejšie :lol

No a ešte z jednej strany mám odkrytu úplne skrinu aj to podľa mňa robí veľa

_________________
Obrázok


Naposledy upravil SStalker dňa Pia Feb 01, 2008 6:35 pm, celkovo upravené 1



Pia Feb 01, 2008 6:06 pm
Profil ICQ
Zbynigga
Zbynigga
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 3:16 pm
Príspevky: 3746
Bydlisko: Čelákovice
Odpoveď s citáciou
Poslať 
jo, jeste jsem zapomnel. na chipset narvat pasiv, protoze cim mensi vetrak, tim vetsi kraval dela. a pokud mozno zadne ozdobne mrizky s ostrymy hranamy o ktere se pak lame proudici vzduch a dela celkem velky hluk.

ta uprava pomoci rezistoru je sice dobra, ale ne treba pro me, protoze ja si potrebuju nekdy provetrat skrin a zvysit otacky vetraku.

_________________
Obrázok Obrázok Obrázok


Pia Feb 01, 2008 6:18 pm
Profil ICQ
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Máj 16, 2007 5:15 pm
Príspevky: 371
Bydlisko: Praha
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Taže za všechny odpovědi díky. Já jsem to myslel spíš softwarově, protože zrovna v hw sem docela lama. Jinak novej větrák si asi objednám. Ten hluk, dělal jsem reinstal vindows a od tý doby to tak řve. Samozřejmě že jsem vyčistil celej komp, ale problém je v tom, že mám 1 větrák na casu bez jakýkoli podložky (zezadu), pak mám jeden ve zdroji, a ten je fakt obrovskej, pak mám jeden menší na těch hliníkovejch nožičkách pro odvod tepla na CPUčku, a pak mam jeden na graf. kartě. ten je nejmenší a taky nejhlučnější. Další problém je v tom, že zadní část skříně je přímo naproti topení, takže si asi dovedete představit, jak to v tý skříni potom vypadá.

To Case_A: Je ten chladič kompatibilní s AMD Althon XP 1700+ (1.46 GHz)?


Pia Feb 01, 2008 8:22 pm
Profil ICQ
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 1:36 pm
Príspevky: 185
Bydlisko: JE Mochovce
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Citácia:
mam jeden na graf. kartě. ten je nejmenší a taky nejhlučnější.


Tak to je uz velmo spatne :roll:

Na zdroji mas prevdepodobne standardnu dvanastku, co nie je "obrovske". Osobne by som ti odporucal vymenit skrinku za kvalitnejsiu, a grafiku pravdepodobne tiez. Hardverovych uprav sa nemusis bat. V biose sa mozno da nastavit rychlost ventilatora na CPU, ale grafiku rozhodne vymenit , alebo aspon osadit pasivom. To sa ale bohuzial bez investicii nezaobide. :?

P.S. Mat otvorenu skrinku moze pomoct , ale aj uskodit, stracas s tym totiz princip vzduchoveho tunelu..


Pia Feb 01, 2008 9:19 pm
Profil
Shifty první Telecí
Shifty první Telecí
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Apr 06, 2007 12:52 am
Príspevky: 3130
Bydlisko: Praha 6
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hurura píše:
Taže za všechny odpovědi díky. Já jsem to myslel spíš softwarově, protože zrovna v hw sem docela lama. Jinak novej větrák si asi objednám. Ten hluk, dělal jsem reinstal vindows a od tý doby to tak řve. Samozřejmě že jsem vyčistil celej komp, ale problém je v tom, že mám 1 větrák na casu bez jakýkoli podložky (zezadu), pak mám jeden ve zdroji, a ten je fakt obrovskej, pak mám jeden menší na těch hliníkovejch nožičkách pro odvod tepla na CPUčku, a pak mam jeden na graf. kartě. ten je nejmenší a taky nejhlučnější. Další problém je v tom, že zadní část skříně je přímo naproti topení, takže si asi dovedete představit, jak to v tý skříni potom vypadá.

To Case_A: Je ten chladič kompatibilní s AMD Althon XP 1700+ (1.46 GHz)?

V tom případě, že se tvuj komp nachází u topení, si najdi, na kterou stranu větráky foukají a kam táhnou. Pokud ten u topení necháš tak, aby táhnul teplý vzduch ven a nějaký, který má přístup k čerstvému (rozuměj studenému) vzduchu, nech poseldní jmenovaný tak, aby táhnul studený vzduch ven. ač se to moc nezdá, pomáhá to.

_________________
Obrázok
Na LARPu jsem byl znám jako Vasil "Krtek" Sudajev. A zase budu...


Pia Feb 01, 2008 10:39 pm
Profil ICQ WWW
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv Nov 01, 2007 2:03 pm
Príspevky: 446
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Asi trochu offtopic, ale já mam počitač u topení a nedělá to problémy, občas tam leží pes tak je to plné chlupu.


Pia Feb 01, 2008 10:51 pm
Profil
Shifty první Telecí
Shifty první Telecí
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Apr 06, 2007 12:52 am
Príspevky: 3130
Bydlisko: Praha 6
Odpoveď s citáciou
Poslať 
To je sice pravda, ale pokud jsou správně nastavený, tak je to ještě efektivnjěší.

_________________
Obrázok
Na LARPu jsem byl znám jako Vasil "Krtek" Sudajev. A zase budu...


Pia Feb 01, 2008 11:10 pm
Profil ICQ WWW
Zbynigga
Zbynigga
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 3:16 pm
Príspevky: 3746
Bydlisko: Čelákovice
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hurura píše:

To Case_A: Je ten chladič kompatibilní s AMD Althon XP 1700+ (1.46 GHz)?


jaka je to patice? napis mi to a ja ti najdu ekvivalent. jinak jestli tam nemas nejakou hiend grafarnu, tak doporucuju bud koupit novou pasivne chlazenou a nebo koupit pasivni chladic.

_________________
Obrázok Obrázok Obrázok


Sob Feb 02, 2008 7:02 pm
Profil ICQ
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv Apr 05, 2007 4:20 pm
Príspevky: 359
Odpoveď s citáciou
Poslať 
mne vetrak v poslednom case ,tiez zacal hucat ,po spusteni ,ale potakej pol hod. a naslednom resete PC sa hluk uz nezapne (alebo po silnejsom udere po skrinke) ,ide :P o malicky vetzracik pod grafickou kartov ,ale nachadza sa na zakldanej doske (msi k8n neo4-f) je to ten vetracik dole

Obrázok

_________________
Obrázok


Ned Feb 03, 2008 11:30 am
Profil ICQ
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 1:36 pm
Príspevky: 185
Bydlisko: JE Mochovce
Odpoveď s citáciou
Poslať 
azzan píše:
mne vetrak v poslednom case ,tiez zacal hucat ,po spusteni ,ale potakej pol hod. a naslednom resete PC sa hluk uz nezapne (alebo po silnejsom udere po skrinke) ,ide :P o malicky vetzracik pod grafickou kartov ,ale nachadza sa na zakldanej doske (msi k8n neo4-f) je to ten vetracik dole


No opravovat masinu buchanim , to sa len tak nevidi :twisted:
Osobne by som ten cooler nenechal v masine dlhsie nez 1/2 roka po zakupeni. Najlepsie vymenit za pasiv.
http://www.alza.sk/pasivni-chladic-ther ... d67893.htm[/quote]


Ned Feb 03, 2008 1:24 pm
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 16 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron