• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia Máj 24, 2019 7:50 pm



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 47 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze 
Autor Správa
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Dec 03, 2008 7:48 am
Príspevky: 358
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
Výpisem nic nepokazíš, třeba na něco přijdeme. Mně to spadlo jednou nebo dvakrát za celou hru, takže stabilita rozhodně není něco, s čím by měl mod problém. Ani nikdo jiný si zatím nestěžoval. V těch situacích, které popisuješ, jsem pády neměl.


Sob Apr 25, 2015 11:45 am
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Júl 17, 2013 2:08 pm
Príspevky: 19
Bydlisko: Strelcova skrýša v podzemí Agropromu
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
Tak toto je môj výpis z logu:

FATAL ERROR

[error]Expression : !save_guid || (*save_guid == header().guid())
[error]Function : CALifeSpawnRegistry::load
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\alife_spawn_registry.cpp
[error]Line : 124
[error]Description : Saved game doesn't correspond to the spawn : DELETE SAVED GAME!

Deletnutím savov sa to vyrieši či?

EDIT: No tak som zmazal všetky savy a začal som novú hru. Skúsil som sa pozhovárať s náhodným vojakom a dal som možnosť ´´ múžeš mi ríct neco zajímavého? ´´ a vtedy to padlo.

Tu je výpis:

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value)


Sob Apr 25, 2015 2:18 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Dec 03, 2008 7:48 am
Príspevky: 358
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
To vypadá na nesprávnou verzi hry. Máš opravdu verzi 1.0004? Případně, pokud máš originálku ve verzi 1.0005 nebo 1.0006, provedl jsi řádně downgrade na 1.0004?


Ned Apr 26, 2015 8:37 am
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Júl 17, 2013 2:08 pm
Príspevky: 19
Bydlisko: Strelcova skrýša v podzemí Agropromu
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
Originálku mám zo Steamu vo verzii 1.0006 a downgrade som robil podľa Datastora z jeho blogu: http://datastor-modpack.blogspot.cz/201 ... izace.html ale downgradoval som na 1.0004 pokiaľ viem postup je rovnaký.


Ned Apr 26, 2015 2:14 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Dec 03, 2008 7:48 am
Príspevky: 358
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
No nevím, já s tímhle asi moc neporadím, sám mám krabicovou verzi snad 1.0001, takže tohle jsem nikdy řešit nemusel.
Po chvilce gůglení jsem našel tohle, můžeš to vyzkoušet: http://www.moddb.com/mods/zone-of-alien ... 5-to-10004


Pon Apr 27, 2015 7:56 am
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 05, 2015 6:06 pm
Príspevky: 13
Bydlisko: Laboratoř X16
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
Ahoj Stalkeři, potřebuju poradit, vždycky, když chci hrát mód Fotograf, tak dám novou hru, všechno je v pohodě, počkám až skončí dialog, ale potom nastává problém.. Hra se hraje naprosto normálně, nic neblbne není absolutně žádnej problém až do té doby, než začnu loadovat hru, protože hra se neloadne, vždycky to spadne a vyhodí mě to tabulku, že je save pokažený.. Ukládám přes konzoli, zkoušel jsem to ani přes menu, ale stejně to nepomohlo.. Tady posílám Výpis z Logu: FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil


stack trace:


Ned Máj 17, 2015 12:17 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Dec 03, 2008 7:48 am
Príspevky: 358
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
To bude podobný problém jako u kolegy výše, buď nemáš verzi 1.0004 nebo špatný downgrade.

Co quicksave/quickload, taky nefunguje?


Pon Máj 18, 2015 3:12 pm
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 05, 2015 6:06 pm
Príspevky: 13
Bydlisko: Laboratoř X16
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
No downgrade jsem dělal přesně podle toho návodu co jsi dával na fórum, a downgradoval jsem to na 1.0004.. A quicksave / quickload taky nefunguje..


Pon Máj 18, 2015 3:35 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Dec 03, 2008 7:48 am
Príspevky: 358
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
Tak zkusíme následující. Vůbec netuším, jestli to bude fungovat, ale teoreticky by mohlo:

Z odkazu v úvodním postu si stáhni a rozbal soubor bin_v4.rar. Najdeš v něm složku bin a soubory gamedata.dbb a gamedata.dbp. Jedná se o soubory z mé čisté instalace verze 1.0004.

Proveď čistou instalaci verze hry, kterou máš. Otevři svoji složku, kde máš hru nainstalovanou. Smaž složku bin a pak tam vlož tu moji (důležité je tu tvoji stávající opravdu smazat a až pak tam vložit tu mou, tzn. nepřepisovat!). Dále do herní složky zkopíruj soubory gamedata.dbb a gamedata.dbp. Opět, pokud tyto soubory již ve složce máš (a zřejmě ano, když máš vyšší verzi), tak ty své nejdřív smaž a poté tam vlož ty moje.

V herní složce musíš mít .db soubory: gamedata.db0-db.9, .dba, .dbb a .dbp. Jakýkoliv navíc smaž (navíc by tam měl být .dbc, víc asi nic, ale to teď nevím jistě).

Teď zkus hru pustit a uvidíš.


Pon Máj 18, 2015 7:58 pm
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 05, 2015 6:06 pm
Príspevky: 13
Bydlisko: Laboratoř X16
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
Bohužel je to úplně stejný, ani log zůstává stejnej, už si nevím rady, asi si bohužel tento mód nezahraju.. Ještě jsem četl něco, že padání při loadu může mít důsledek ani nízká RAMka, ale já si myslím, že to můj problém nebude, protože mám 4GB a to si myslím že stačí..


Uto Máj 19, 2015 3:40 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Dec 03, 2008 7:48 am
Príspevky: 358
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
4 GB RAM stačí určitě, v tom problém nebude.

Ještě pro jistotu, pod tento odkaz
Kód:
http://leteckaposta.cz/746923329

jsem dal screen mého herního adresáře s čistou instalací verze 1.0004. Zkontroluj, jestli tvůj adresář vypadá stejně (především .db soubory - počet, datum vytvoření, velikost).


Str Máj 20, 2015 10:26 am
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 05, 2015 6:06 pm
Príspevky: 13
Bydlisko: Laboratoř X16
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
jede tóó! Tak moc děkuji, problém byl v tom, že jsem tam měl soubor gamedata.dbc, kterej sem vymazal a hra už jede konečně normálně.. Jde načíst save ani z konzole a ani z menu.. Takže děkuju za ochotu a ještě jednou děkuju! :)


Str Máj 20, 2015 2:37 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Dec 03, 2008 7:48 am
Príspevky: 358
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
Super, jsem rád, že se to vyřešilo! :)


Str Máj 20, 2015 8:11 pm
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv Jún 02, 2011 8:43 pm
Príspevky: 105
Bydlisko: Sadská
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
zdravím :) zkusil jsem všechny vaše rady a i přesto mi hra sice jede ale když mě zabijí a zkusim hru načíst tak mi to vždy padne nejdříve mi to házelo log uplně stejný jako tu dával kolega :) tak jsem vyzkoušel všechny postupy a odstranění souborů navíc a hazí mi to tuhle chybu

FATAL ERROR

[error]Expression : hFile>0
[error]Function : FileDownload
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\FS.cpp
[error]Line : 106
[error]Description : c:\program files (x86)\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\

_________________
миру чистое небо!


Pon Jan 11, 2016 4:42 pm
Profil WWW
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Dec 03, 2008 7:48 am
Príspevky: 358
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: F.O.T.O.G.R.A.F. - česká verze
Udělal jsi opravdu všechno přesně tak, jak je výše popsáno? Hlavně si zkontroluj .db soubory, opravdu nemáš v herním adresáři žádný navíc mimo těch uvedených? Nahradil jsi správně složku bin (nepřepisoval jsi ji)? Zkoušel jsi začít novou hru? Pokud máš tohle všechno v pořádku, tak bohužel netuším, v čem může být problém.


Pia Jan 15, 2016 12:07 pm
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 47 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na: