• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia Dec 06, 2019 12:06 pm



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 215 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Ďalší
 [Ako modifikovať Stalkera] Rôzne drobné úpravy 
Autor Správa
Mírně zkušený
Mírně zkušený

Registrovaný: Sob Máj 05, 2007 7:11 pm
Príspevky: 378
Odpoveď s citáciou
Poslať [Ako modifikovať Stalkera] Rôzne drobné úpravy
Zmena času respawnu (stalkerov i oblúd):
V súbore \gamedata\scripts\se_repawn.scripts zmeniť:
idle_time:setHMSms( 0, 0, 0, math.random(self.idle_spawn_min, self.idle_spawn_max)*1000)
na
idle_time:setHMSms( math.random(číslo 1, číslo 2), 0, 0, math.random(self.idle_spawn_min, self.idle_spawn_max)*1000)

kde číslo 1 a číslo 2 udáva rozsah premennej a je v hodinách


Zmena nosnosti postavy
V súbore \gamedata\config\creatures\actor.ltx
max_item_mass – maximálna váha nesených predmetov s ktorou možno bežať
max_walk_weight - maximálna váha nesených predmetov s ktorou možno kráčať
v súbore \gamedata\config\system.ltx
max_weight – maximálna váha nesených predmetov, pri ktorej sa postava neunavuje

Pritom má platiť: max_weight ==< max_item_mass << max_walk_weight


Zmena presnosti streľby postavy
V súbore \gamedata\config\creatures\actor.ltx parameter
disp_base =0.8 ; základný rozptyl v stupňoch


Zmena "rozkývanie" obrazu pri chôdzi
V súbore gamedata\config\misc\effectors.ltx
run_amplitude
walk_amplitude
limp_amplitude
štandardne:
run_amplitude =0.002
walk_amplitude = 0.005
limp_amplitude =0.011


Nastavenie, aby stalkeri zbierali/zdvíhali zbrane
V súboroch \gamedata\config\creatures\m_***.ltx
[stalker_trader]:stalker
$spawn = "stalkers\stalker_trader" ; option for Level Editor
can_select_items = on ;normálne off
use_single_item_rule = off ;normálne off
Čo urobí zmena parametru "use_single_item_rule" na "on"?

Datastor edit: Single_item_rule slouží k jednomu účelu - aby po sebrání nebo nalezení lepší zbraně stalker svoji současnou zahodil a použil jenom tu novou. Ve zkratce: Najdete deset Makarovů, někomu je prodáte a on si nechá jenom tu jednu, zbytek zase vyhodí ven (což vede k tomu, že je takhle člověk může prodávat do nekonečna a podvodem si vydělat). Sekce single_item_rule jsou v souboru celkem dvě - změnit hodnotu on na off je potřeba u obou z nich, jinak budou postavy zbytek zbraní zahazovat pořád.


Nastavenie počtu slotov na artefakty na opasku z 5 na 10
V súbore gamedata\config\system.ltx
max_belt = 10 //16 ; pôvodne 5 //16
V súbore gamedata\config\ui\inventory_new.xml + inventory_new_16.xml
Zmeniť:
dragdrop_belt x="645" y="136" width="410" height="60" cell_width = "60" cell_height="60" rows_num="1" cols_num="5"/
na
dragdrop_belt x="700" y="117" width="260" height="104" cell_width = "52" cell_height="52" rows_num="2" cols_num="5"/


Prenášanie mutantov:
V súbore gamedata\config\system.ltx, na koniec sekcie [ph_capture_visuals] pridajte zoznam:
//Monsters
monsters\mutant_boar\mutant_boar
monsters\krovosos\krovosos
monsters\kontroler\kontroler
monsters\dog\dog
monsters\flesh\flesh
monsters\dog\dog_cmn_1
monsters\flesh\flesh
monsters\poltergeist\poltergeist
monsters\pseudodog\pseudodog
monsters\snork\snork
monsters\burer\burer
monsters\chimera\chimera
monsters\cat\cat
monsters\zombi\zombi_1
monsters\rat\rat_1
monsters\tushkano\tushkano

S predmetmi je to zrejme podobné.


Do obchodu so zbraňou
S súbore gamedata\scripts\sr_no_weapon.script
zmente na komentár (pridaním dvoch mínus -- pred položku) tieto položky:
bind_stalker.hide_weapon()
bind_stalker.restore_weapon()


Doplnky na zbrane:
V súbore \gamedata\config\weapons\w_***.ltx s popisom zbrane:
;addons
scope_status = 0 ; 0 - nie je, 1 - pevný, 2 - odnímateľný
silencer_status = 0 ; 0 - nie je, 1 - pevný, 2 - odnímateľný
grenade_launcher_status = 0 ; 0 - nie je, 1 - pevný, 2 - odnímateľný

zoom_enabled = true ; true/false povolenie zoomovania
scope_zoom_factor = 50 ; zväčšenie zoomu, pozor, hodnota 50 neznamená 50x :!: ale asi 1x, hodnota 30 zodpovedá 2x, hodnota 15 zodpovedá 4x

scope_name = wpn_addon_scope ; typ doplnku (
scope_x = 47 ; poloha na obrázku
scope_y = 0 ; poloha na obrázku


silencer_name = wpn_addon_silencer
silencer_x = 218
silencer_y = 9

grenade_launcher_name = wpn_addon_grenade_launcher
grenade_launcher_x = 126
grenade_launcher_y = 24


Zmena pohľadu cez nočnú optiku:
V súbore gamedata\config\misc\postprocess.ltx zmeňte:
[effector_nightvision_bad]
pp_eff_name = nightvision_bad.ppe
pp_eff_cyclic = 1
na
[effector_nightvision_bad]
pp_eff_name = nightvision.ppe
pp_eff_cyclic = 1
alebo
[effector_nightvision_bad]
pp_eff_name = psy_antenna.ppe
pp_eff_cyclic = 1



[voľne podľa rôznych ruských stránok]


Naposledy upravil Semtex_01 dňa Ned Máj 20, 2007 10:09 pm, celkovo upravené 1



Ned Máj 20, 2007 5:28 pm
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Apr 06, 2007 6:35 pm
Príspevky: 102
Bydlisko: Doma
Odpoveď s citáciou
Poslať 
wow to je hezky!!!

_________________
Obrázok


Ned Máj 20, 2007 7:51 pm
Profil ICQ
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Júl 29, 2007 7:20 am
Príspevky: 37
Odpoveď s citáciou
Poslať Pekn
Poradili by ste mi ako to tam dostat?Ked otvorim súbor kde sú gamedata tak už dsalej sa nedostanem,mi to neotvorí


Str Aug 01, 2007 6:19 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Júl 01, 2007 10:12 pm
Príspevky: 272
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: Pekn
marek38 píše:
Poradili by ste mi ako to tam dostat?Ked otvorim súbor kde sú gamedata tak už dsalej sa nedostanem,mi to neotvorí


nevies otvorit subori .ltx ? Pouzi nejaky textovy editor (pozn. blok napr.).


Str Aug 01, 2007 6:57 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Júl 29, 2007 7:20 am
Príspevky: 37
Odpoveď s citáciou
Poslať 
A stačí to len zmeniť podla tejto prílohy a fachčí to?Ja to potrebujem do česk


Str Aug 01, 2007 7:57 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Júl 01, 2007 10:12 pm
Príspevky: 272
Odpoveď s citáciou
Poslať 
marek38 píše:
A stačí to len zmeniť podla tejto prílohy a fachčí to?Ja to potrebujem do česk


Štv Aug 02, 2007 5:11 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Júl 29, 2007 7:20 am
Príspevky: 37
Odpoveď s citáciou
Poslať 
neide mi to ani tak otvoriť kašlem na to budem to hrat poctivo


Sob Aug 04, 2007 10:22 am
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Júl 29, 2007 7:20 am
Príspevky: 37
Odpoveď s citáciou
Poslať Náhodou poradiť?
A neviete mi prosím niekto poradiť ešte stránku kde by sa dal stiahnuť mod do českéj verzie?????


Uto Aug 07, 2007 6:19 am
Profil
Nechutně mladý senilní stařešina
Nechutně mladý senilní stařešina
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Máj 16, 2007 9:06 am
Príspevky: 2368
Bydlisko: Dark Valley
Odpoveď s citáciou
Poslať Nejede čeština po instalaci ENG modu
Návod na opravu je tady.


Pia Aug 10, 2007 7:43 am
Profil ICQ
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Júl 29, 2007 7:20 am
Príspevky: 37
Odpoveď s citáciou
Poslať problém
No problém je že ked si otvorím Program Files/THQ/Stalker je tam súbor bin a inštalačka, a je tam asi 96 súborov gamedata z čoho asi 7 majú velkosť 682340kb a asi prave v jednom z nich je upúrava postavi,lenže mi to akosi nechce otvoriť,tie dve menšie do 80000kb,neviete mi poradiť


Štv Aug 16, 2007 10:08 am
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Júl 01, 2007 10:12 pm
Príspevky: 272
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: problém
marek38 píše:
No problém je že ked si otvorím Program Files/THQ/Stalker je tam súbor bin a inštalačka, a je tam asi 96 súborov gamedata z čoho asi 7 majú velkosť 682340kb a asi prave v jednom z nich je upúrava postavi,lenže mi to akosi nechce otvoriť,tie dve menšie do 80000kb,neviete mi poradiť


Subori gamedata.db* (to su tie co maju +-600mb) sa musia najprv rozbalit touto utilitou. Staci rozbalit gamedata.dba a/alebo gamedata.dbb niekde na disk.

Nasledne vytvorit priecinok gamedata v hlavnom priecinku hry STALKER (Program Files/THQ/Stalker). Prekopirovat tam obsah rozbaleneho archivu a editovat subori podla navodu vyssie. Aby to ficalo treba pozmenit este subor fsgame.ltx (tiez v hlavnom priecinku hry STALKER, navod je niekde na fore, proste staci prepisat hodnoty v riadku zacinajucom sa $game_data$ na true namiesto false).

ovsem ak bin je subor, neviem ci to moc pomoze :)


Sob Aug 18, 2007 3:19 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob Nov 03, 2007 11:02 am
Príspevky: 121
Bydlisko: Trnava
Odpoveď s citáciou
Poslať 
napadloma a ze co keby sa spravil program ktory edituje vsetky hodnoty od zbrani az po enemies lebo jednen program existuje len nie na taky rozptyl hodnot


Pon Nov 12, 2007 6:45 pm
Profil ICQ
Poloupírský pravopisný recidivista
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Jún 10, 2007 10:18 am
Príspevky: 1769
Odpoveď s citáciou
Poslať 
velmi ti nerozumiem :?

_________________
"krční páteř křupne, když se na ni dupne."


Štv Nov 15, 2007 4:07 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený

Registrovaný: Sob Máj 05, 2007 7:11 pm
Príspevky: 378
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Citácia:
Čo keby sa urobil...
Sám sa neurobí.


Štv Nov 15, 2007 4:51 pm
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Jan 16, 2008 3:44 pm
Príspevky: 19
Bydlisko: Jižní Čechy
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Zdravím!
Měl bych jeden (možná pro někoho stupidní) dotaz. Chtěl bych si trochu vyhrát s mým mazlíkem Neoznačeným; něco mi jde, ale k něčemu je potřeba upravit hodnoty ve složce gamedata\config\system.ltx. Já ji tam ale nemám. Všechny ostatní tam jsou a po úpravě to funguje v pohodě. Mám hru s patchem 1.0001, češtinou a Realism modem. Další updaty bych tam nerad cpal. Bojím se trošku o savy a aby mi to všechno chodilo tak, jak má. Zatím jedu bez problémů. Díky!


Str Jan 16, 2008 7:10 pm
Profil ICQ
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 215 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron