• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto Sep 17, 2019 11:49 am



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 30 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2
 otázečka 
Autor Správa
Zelenáč

Registrovaný: Pia Nov 23, 2012 4:25 pm
Príspevky: 6
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
No jasný, měl jsem na mysli to, že jsem chtěl vzít s sebou VAL místo Vintorezu, protože se mi díky nastavení 3DAnalyze nezobrazuje zbraň, ale pouze záměrný kříž, nebo právě pohled přes optiku no a 20 nábojů v zásobníku když je kolem tolik monoliťáků je lepší, než 10, to ale není potřeba řešit. Zkusím smazat konfiguraci zbraní, i když je mi jasný, že konfig nosnosti to nezprovozní. :)


Sob Mar 09, 2013 4:27 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Zkus přímo nějakou hotovou modifikaci na zvýšení nosnosti a jenom přepiš hodnoty - návod je na webu v Modding sekci (je to úprava dvou tří hodnot). Jednu dobu jsem taky měl s načítáním gamedata složky potíže, ale po reinstalu se všechno vrátilo do normálu (i když kdo ví, jestli v tom měla prsty právě reinstalace). Třeba právě u Steam verze nebylo potřeba ani nic ve fsgame měnit a hra si věci z gamedata složky načítá i přesto, že hodnotu u $game_data$ mám nastavenou na true| true. Můžeš to klidně zkusit taky a nebo se podívat na můj konfig (odkaz).

_________________
Obrázok


Sob Mar 09, 2013 5:52 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Máj 13, 2011 7:58 am
Príspevky: 18
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
CHlapi, mám trochu ( dost ) začátečnickou otázečku.
Mám hru přes Steam a zatím jsem si do ní dal jen par drobností ( textury zbraní, mod na balistiku a CZ lokalizaci )..jenže chci si trochu zvýšit nosnost postavy a já prostě ty soubory které mám upravit, v té složce Gamedata nemám..kde hledat?


Uto Mar 15, 2016 7:45 am
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Stačí použít unpacker. Gamedata složku jako takovou hra neobsahuje (nebo alespoň ne přímo rozbalenou)

_________________
Obrázok


Uto Mar 15, 2016 11:47 am
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Máj 13, 2011 7:58 am
Príspevky: 18
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Díky moc, takže stačí rozbalit jen ty soubory kde se nachází config/creatures a system..a jestli mohu porosit ještě jednu radu..zkoušel jsem i DMP 8, ale zatím je to na mne moc hardcor, no přesto bych jednu věcičku uvítal. A to sníženou výdrž jak nepřátel tak i moji..prostě nasolit do někoho 5 ran z Ak mi přijde dost ulítlý :) toto se dá upravit prosím kde? Hraji na stalker obtížnost a to bych tak rád nechal..jen ta výdrž..představoval bych si ji, právě na úrovni zmíněného DMP.


Uto Mar 15, 2016 1:01 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Nejde jenom o jeden konfig - je potřeba upravit účinek všech zbraní v configs\misc\weapons a k tomu adekvátně ještě imunitu všech tříd postav v configs\creatures\immunities.ltx. Což je samozřejmě práce na dlouhou dobu (pokud se člověk chce dobrat solidního výsledku).

_________________
Obrázok


Uto Mar 15, 2016 2:25 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Máj 13, 2011 7:58 am
Príspevky: 18
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Opět díky..metodou pokus omyl se mi už něco povedlo. Ještě poslední věc..spánek ve hře. Hledal jsem nějaký malý samostatný mod, kde by se dal použít spacák, stáhnul jsem si ABC sleeping bag mod, ale s tím se mi hra ani nespustí a crashne hned na začátku při loadu.. :?


Uto Mar 15, 2016 10:57 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
ABC spacák fungoval dobře, ale od dob ukončení provozu Filefrontu (kde byla i aktualizovaná verze pro 1.0005) jsem už další odkaz nenašel. Každopádně jde použít přímo ZRP mod (1.07_R5RC), kde ABC spacák v poslední verzi už je. ZRP navíc nefunguje jako normální modpack, ale spíš jako souhrn zásadních oprav nijak nezasahující do originální podoby hry.

_________________
Obrázok


Uto Mar 15, 2016 11:49 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Máj 13, 2011 7:58 am
Príspevky: 18
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Super. Jestli na to koukám dobře, stačí pouze spustit Modifer.exe a tam si vybrat co chci nainstalovat ?


Str Mar 16, 2016 8:55 am
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Záleží na tom, jak to myslíš. Tak jako tak musíš použít kompletní gamedata složku, protože Modifier slouží jenom k zapínání nebo vypínání několika funkcí a dodatků - třeba právě toho spacáku. Většina skriptů z něj už je v gamedata složce obsažená a skrz políčko v Modifieru se akorát změní proměnná v ZRP skriptu, díky čemuž ho pak budeš moct ve hře použít.

_________________
Obrázok


Str Mar 16, 2016 12:09 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Máj 13, 2011 7:58 am
Príspevky: 18
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Ajaj, tak to zas tak jednoduchý nebude :) jsem myslel, že si jen vybereš co chceš nainstalovat. Já si právě už různě poupravoval ty soubory ohledně poškození, výdrže, nosnosti..do toho tam mám ty nový textury a balistic mod + mod na počasí..se bojím, že jak tohle na to plácnu, že se mi to celý rozhodí. Nebude lepší si moji gamedata složku zálohovat, smazat, pak do hry rozbalit ZRP a přes to plácnout tu moji původní?


Str Mar 16, 2016 1:00 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Rozhdně to můžeš zkusit (a mělo by to tak i fungovat, pokud jsi nedělal zásadnější změny). Možná bude problém u toho počasí, ale to nebudu předbíhat.

_________________
Obrázok


Str Mar 16, 2016 1:22 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia Máj 13, 2011 7:58 am
Príspevky: 18
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Odpoledne zkusím, případně si přijdu pobrečet že se nepovedlo a pro další dobrou radu..ono, popravdě upřímně přiznat, kdyby v DMP fungovalo quick save a load, není co řešit :wink: vím, že chyba není v packu, ale já v něm , jakožto začátečník, opravdu dost dostával na budku a to zdlouhavější ukládání a nahrávání už mne celkem iritovalo..tak si to aspon takhle upravuji..ještě hledám nějaký pěkný mod na textury u těch NATO zbraní..


Str Mar 16, 2016 1:57 pm
Profil
Technická podpora
Technická podpora
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Apr 03, 2007 2:31 pm
Príspevky: 9109
Bydlisko: Prakticky zařízená, jazykovědná, notně modifikovaná sluj
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Quicksave a quickload můžu odblokovat. Je to spíš ochrana před chybou enginu, kdy se může stát, že se do pozice neuloží všechny údaje a ta se tudíž znehodnotí. Pokud bys měl o tu opětovnou aktivaci rychloukládání zájem a případně se chtěl zeptat i na něco dalšího přímo k DMP, tak se neboj dát vědět e-mailem nebo rovnou v DMP tématu tady na fóru.

_________________
Obrázok


Str Mar 16, 2016 2:22 pm
Profil WWW
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Mar 08, 2016 4:31 pm
Príspevky: 12
Bydlisko: Po celé Zóně
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: otázečka
Taky mám otázku stahl jsem si mod S.T.A.L.K.E.R. Rcom dal jsem to do slošky podle návodu zapnu hru a najednou nejde spustit a ja nevím kde sem uďelal chybu. Děkuji za odpověď.


Pia Apr 15, 2016 8:54 pm
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 30 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron