• shadow of chernobyl
  • clearsky
  • call of pripyat
  • stalker 2
  • metro 2033
  • modding
  • larp
  • Čerrnobyl
  • forum
         | scorpions.cz | cheater.cz | gta.cz | mafia | gothic | nfs | tgames | doom3 | worms | webtech | ...
 
Datastors ModPack: Clear Sky Datastors ModPack: Shadow of Chernobyl Nebuďte lamy!
Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto Apr 07, 2020 8:52 am



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 8 ] 
 Malej problém při převodu do .dds 
Autor Správa
Stalker pseudoIntelektuál
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Apr 29, 2007 4:31 pm
Príspevky: 1058
Bydlisko: Místo, kde se dá nejlíp čekat na Deus Ex 3...
Odpoveď s citáciou
Poslať Malej problém při převodu do .dds
Trochu si tak hraju se souborem ui_icon_equiment.dds (ikony vybavení) a co se nestane...
Postup je následující: Pomocí programu DDS Converter 2 převedu soubor do formátu .BMP. Ten pak edituju v PhotoFiltre. Uložim, a znova pomocí DDS Converter 2 převedu do .DDS.

Mezitím se ovšem z "průhlednýho" odstínu černé barvy stane vyditelnej - a jak to pak vypadá, no, jeden obrázek má cenu tisíce slov. V podstatě mi jde o to, jak se tý chybě vyhnout...

Obrázok
Obrázok
Obrázok

_________________
Obrázok
Obrázok


Sob Nov 17, 2007 12:50 pm
Profil
Mírně zkušený
Mírně zkušený
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Júl 01, 2007 10:12 pm
Príspevky: 272
Odpoveď s citáciou
Poslať dds
http://en.wikipedia.org/wiki/DirectDraw_Surface

Lepsie je si subor prekonventovat do TGA zo zachovanym alpha kanalom, pokial viem Photofiltre ho vedia aj exportovat. Problem robi alpha.


Sob Nov 17, 2007 9:53 pm
Profil WWW
Stalker pseudoIntelektuál
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Ned Apr 29, 2007 4:31 pm
Príspevky: 1058
Bydlisko: Místo, kde se dá nejlíp čekat na Deus Ex 3...
Odpoveď s citáciou
Poslať Re: dds
spandau píše:
http://en.wikipedia.org/wiki/DirectDraw_Surface

Lepsie je si subor prekonventovat do TGA zo zachovanym alpha kanalom, pokial viem Photofiltre ho vedia aj exportovat. Problem robi alpha.


Děkuju - fakt jsi mi pomohl

_________________
Obrázok
Obrázok


Sob Nov 17, 2007 10:00 pm
Profil
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 1:36 pm
Príspevky: 185
Bydlisko: JE Mochovce
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Program na konvertovanie suborov dds http://www.dsabstraction.com/dds_converter.htm

Plugin pre photoshop http://developer.nvidia.com/object/photoshop_dds_plugins.html
Plugin pre gimp http://registry.gimp.org/node/70

A podpora pre prezeranie textur wo windoze http://developer.nvidia.com/object/dds_thumbnail_viewer.html

_________________
Ludia toho nakecaju spustu, a predsa nic nepovedia...
Ak si sa v tom spoznal (co urcite nie ), tak s tym nieco rob..


Str Apr 09, 2008 8:54 am
Profil
Zelenáč

Registrovaný: Sob Dec 01, 2007 9:35 pm
Príspevky: 161
Odpoveď s citáciou
Poslať 
jde o to ze musis nastavit alpha kanál souboru.
kazdy obrazek (bitmapa) na 4 kanaly.
r-cervena
g-zelena
b-modra
a-alpha-pruhlednost
a prave alpha kanal je cernobily obrazek na kterem bila mista znamenaji viditelne plochy a cerna neviditelne (neco mezi- napr seda je prave ona pruhlednost)
jednoduse to lze pomoci photoshopu, v nicem jinem nedelam


Str Apr 09, 2008 6:56 pm
Profil
Nechutně mladý senilní stařešina
Nechutně mladý senilní stařešina
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str Máj 16, 2007 9:06 am
Príspevky: 2368
Bydlisko: Dark Valley
Odpoveď s citáciou
Poslať 
McKracken píše:
Program na konvertovanie suborov dds http://www.dsabstraction.com/dds_converter.htm

Tak jsem ho zkoušel, ale přesto, že nastavím "Save Alpha (if any)", tak ten výsledný obrázek tga má šedivý pozadí, místo průhlednosti :(

EDIT: Už se zadařilo, ale úplně jinde a jinak. Total Commander + plugin Imagine 1.0, ale ne Uložit jako, ale přes Dávkovou konverzi. A ne do TGA, ale do PNG. To mi stačí.

_________________
Obrázok
Na Larpu jsem byl Barman, jen Barman. Pro některý i Dědek. A zase budu. Mě se jen tak nezbavíte.


Pia Apr 11, 2008 7:28 am
Profil ICQ
Zelenáč
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 1:36 pm
Príspevky: 185
Bydlisko: JE Mochovce
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Viacero formatov ma podporu alfa kanalu. Osobne pouzivam psd. Ako uz aj arnir napisal
, podla intenzity farby je dana priehladnost.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Alfa_kan%C3%A1l

_________________
Ludia toho nakecaju spustu, a predsa nic nepovedia...
Ak si sa v tom spoznal (co urcite nie ), tak s tym nieco rob..


Pia Apr 11, 2008 12:16 pm
Profil
Zelenáč

Registrovaný: Str Sep 24, 2008 12:55 pm
Príspevky: 1
Odpoveď s citáciou
Poslať 
me by zajimalo jestli jdou dva soubory ui_icon_equipment.dds spojit v jeden jde mi o rozsireni inventare


Pia Nov 14, 2008 9:32 pm
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 8 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron